Як приготувати чудовий домашній хліб. М’яка м’якоть і хрустка скоринка

М'який домашній хліб - рецепт приготування

Що може бути краще щойно спеченого хліба? З цим смаком не зрівняється ні дин дорогий делікатес, жодна сама вишукана страва і жоден десерт.

Хліб з давніх часів став традиційною випічкою кожного куточка в світі. Без нього не обходиться жодна нація. Ми хочемо поділитися з вами прекрасним рецептом хліба, після якого ви більше не будете їсти магазинний.

Для приготування хліба потрібні такі продукти:

  • 3 ст. л. олії соняшникової;
  • один літр води;
  • 50 г дріжджів;
  • 1 кг 500 г або 1 кг 700 г борошна;
  • 2 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. цукру.

Поетапний процес приготування хліба

Воду доводимо до кипіння і чекаємо, коли вона стане тепленькою. Потім кришимо в неї дріжджі, а також всипаємо сіль і цукор.

Коли дріжджі оживуть, починаємо всипати невеликими порціями борошно і вимішувати тісто. Воно повинно вийти практично не липнуче до рук. Прибираємо в тепленьке місце на 1-1,5 години, прикривши рушником. Після того, як тісто підніметься, осаджуємо його руками.

Потім викладаємо тісто в форму і даємо йому ще 20 хвилин постояти, щоб воно піднялося.

В цей час включаємо духовку для розігріву на 220 °. Коли тісто настоїться, відправляємо його в духовку приблизно на 45 хвилин.

Rating
( No ratings yet )
Loading...