Як приготувати булочки з маком в шоколадній глазурі

Булочки з маком – улюблена випічка, яка відразу навіює якісь приємні дитячі спогади, переносить на бабусину кухню і змушує м’яко посміхатися. І ніде такої смакоти не купиш, щоб тісто було повітряне і м’яке, а ще начинки вдосталь. Тому розповім, як приготувати апетитне частування вдома.

Необхідні продукти:

  • Сухі дріжджі – 4 г
  • Цукор – 125 г
  • Молоко – 185 мл
  • Вершкове масло – 65 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 290 г
  • Мак – 100 г
  • Молочний шоколад – 55 г
  • Сіль – 1 трісок.
  • Соняшникова олія – 10 мл
  • Цукрова пудра – 6 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Спершу приготуємо начинку. Для цього змішайте мак з 75 г цукру і перебийте інгредієнти занурювальним блендером. Якщо у вас такого немає, перемеліть мак з цукром за допомогою кавомолки.

Додайте до начинки 50 мл молока і добре перемішайте.

Поставте начинку на вогонь, доведіть до кипіння і варіть близько 4 хвилин, постійно помішуючи. Маса повинна загуснути. Зніміть її з вогню і дайте охолонути.

Як приготувати булочки з маком в шоколадній глазурі

Просійте 250 г борошна, додайте до нього дріжджі, 2 ст. л. цукру і сіль, добре перемішайте.

В окремій ємності злегка збийте 1 яйце і вилийте його в сипучі інгредієнти разом зі 125 мл теплого молока і 40 г розтопленого вершкового масла. Перемішайте інгредієнти.

Просійте в тісто ще 40 г борошна і продовжуйте замішувати м’яке тісто руками. Накрийте його плівкою і приберіть в тепле місце на півгодини.

Розкачайте тісто в прямокутний пласт і змастіть його розтопленим вершковим маслом.

Рівномірно розподіліть макову начинку, трохи відступаючи від країв.

Як приготувати булочки з маком в шоколадній глазурі

Скрутіть пласт в рулет і розріжте його на 6 частин.

Застеліть деко пергаментом і викладіть заготовки для булочок на відстані один від одного. Приберіть деко в тепле місце ще на 40 хвилин.

Поставте духовку розігріватися до 180 ° С. Тим часом змастіть булочки яйцем. Випікайте булочки 18-20 хвилин до рум’яності.

Як приготувати булочки з маком в шоколадній глазурі

Щоб приготувати шоколадну глазур, розтопіть молочний шоколад, додайте до нього олію без запаху і перемішайте до однорідності.

Верхівки остиглих булочок занурте в глазур і приберіть їх хвилин на 10 в морозильну камеру, щоб глазур застигла.

Як приготувати булочки з маком в шоколадній глазурі

Цукрову пудру і 2 ч. л. молока розмішайте до однорідності. Прикрасьте булочки зверху молочною глазур’ю, використовуючи кондитерський мішок або простий щільний пакет.

Як приготувати булочки з маком в шоколадній глазурі

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...