М’ясо риби так ніжне, що його їдять без ножа. Соковите, м’яке та з характерним тонким смаком, воно засвоюється нашим організмом краще, ніж свинина, яловичина чи курка. То чому ж воно набагато менш популярне? Причина криється в риб’ячому жирі, який подобається далеко не всім. Однак це не лякає тих, хто знає, як риба готується без запаху.
Необхідні продукти:
- Короп – 2 шт.
- Лимон – 0,4 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.
- Куркума – 1 ч. л.
- Чебрець – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Соняшникова олія – 130 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Кукурудзяне борошно – 4 ст. л.
- Вода – 200 мл
- Лавровий лист – за смаком
- Перець запашний – за смаком
Покроковий процес приготування:
Риба може бути будь-якою, від хеку до минтаю. Почистіть і випотрошіть її, після чого наріжте на стейки і замаринуйте в лимонному соку, коріандрі, куркумі, чебреці, солі та перці. Також додайте 2 розчавлені зубчики часнику і залиште маринуватися на півгодини.
Розігрійте сковороду з олією і викладіть на неї рибні стейки, попередньо обвалявши їх у кукурудзяному борошні. Смажте з двох боків до золотистої скоринки.
Зніміть рибу зі сковороди і ненадовго приберіть убік. Обсмажте в олії, що залишилася, дрібно нарізану цибулину і терту моркву.
Додайте 200 мл кип’ятку, перемішайте та поверніть рибу на сковороду. Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні ще 15 хвилин. Готово!
Насправді, не лише цибуля та морква рятують у даній ситуації. Хтось додає на сковороду кілька шматочків картоплі, хтось використовує крупи. Ці продукти з легкістю вбирають різкий аромат і пом’якшують його. До того ж приготована таким способом риба виходить ще ніжнішою за рахунок тушкування. Рекомендуємо обов’язково спробувати цей лайфхак наступного разу, коли вирішите посмажити рибу на сковороді.