Як приготувати білий квас на солоді і заквасці

Цей напій чоловік готує не на хлібних кірках, а на меленому неферментованому житньому солоді. Завдяки гречаному борошні і ізюму білий квас набуває свій унікальний солодкувато-пряний смак. Цього літа ви просто зобов’язані його спробувати!

Інгредієнти

  • Гречана мука – 80 г
  • Закваска – 1 ч. л.
  • Вода – 3 л
  • Ізюм – 8-10 шт.
  • Житній солод – 180 г

Для початку потрібно приготувати сусло. Для цього змішайте в чавунній або глиняній ємності неферментований мелений солод з вівсяним борошном. Їх залийте 1 л кип’ятку.

Гарненько перемішайте інгредієнти, накрийте їх рушником і залиште остигати при кімнатній температурі до 37-38 ° C. Температуру краще перевіряти кулінарним градусником.

Коли сусло охолоне до потрібної температури, додайте в нього готову закваску і ізюм. Він обов’язково повинен бути сухим. Знову все перемішайте і накрийте рушником.

При кімнатній температурі тримайте квас добу. Бродіння, як правило, починається через 3-5 години. На наступний день перелийте до основи квасу решту холодної води.

Перемішайте масу в ємності, знову накрийте її рушником. Тепер залиште заготовку при кімнатній температурі на 1-2 доби. Час залежить від інтенсивності бродіння.

Через добу можете спробувати квас. Якщо ви відчуваєте, що він досить кислий і газований, процідіть його через 4 шари марі в іншу ємність. Можна відразу в бутель. Бутель герметично закрийте, приберіть в холодильник. Напій дозріє для вживання через 2-3 дня.

А ви вмієте робити домашній квас? Яким рецептом користуєтеся ви?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...