Як приготувати ароматний маринований перець, який має кисло-солодкий присмак

Нижче наводиться оригінальний спосіб консервування перцю. Страва виходить доволі ароматною та відрізняється кисло-солодким присмаком. Вона стане чудовим доповненням до риби, м’ясних страв, різноманітних овочів та каш. Приготувати такий перець доволі просто.

Інгредієнти:

  • 5 кг болгарського перцю;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 30 штук чорного перцю горошком;
  • 4 лаврових листки;
  • 1,5 склянки соняшникової олії;
  • 1,5 склянки яблучного оцту;
  • 200 гр. меду;
  • 300 грамів цукру піску;
  • 75 грамів кам’яної солі;
  • 1,5 літра води.

Як приготувати:

Перець необхідно помити, почистити та порізати на 5 частин. Часник нарізується пластинками.

У воду додається олія, мед, цукор та сіль. Варити суміш, поки вона не почне кипіти. Далі додати лаврове листя, оцет та перець горошком.

Перець та часник кладуться у маринад та варяться на протязі 4 хвилин.

Готова суміш розкладається по банкам, які потім слід закатати кришками. Потім банки накрити ковдрою та залишити охолоджуватися. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...