Як приготувати ароматний м’ясний хліб з фаршу в духовці

Діти просто обожнюють бутерброди з ковбасою і постійно просять зробити пару з собою в школу. Але зовсім не хочеться давати їм щось з підсилювачами смаку та іншими шкідливостями. Сусідка порадила рецепт м’ясного хліба в духовці. Тепер в моєму будинку ніхто не їсть покупні ковбасні вироби. Найголовніше, що смак відмінний. До того ж у складі впевнена на 100%.

Необхідні продукти:

  • 1,35 кг пісної свинини
  • 150 г несолоного сала
  • 2 ч. л. з гіркою нітритної солі (0,5%)
  • 2 ч. л. з гіркою звичайної солі
  • 0,5 ч. л. меленого перцю
  • 2 ч. д. сушеного часнику
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю
  • 1 ч. д. меленого мускатного горіха
  • 150 мл холодної води
  • 150 мл кип’ятку
  • улюблений соус (для глазурування)
  • соняшникова олія (для форми)

Покроковий процес приготування:

Перш за все наріж нежирне м’ясо невеликими шматочками в глибоку миску. Туди ж додай всі приправи, сіль і вилий воду. Якщо у тебе немає нитритной солі, можеш замінити її звичайною в тій же кількості. Далі перемішуй м’ясо руками. Роби це до тих пір, поки вода вбереться. Підготовлене м’ясо постав в холодильник на добу.

Як приготувати ароматний м'ясний хліб з фаршу в духовці

Наступний крок – підготовка сала. Спочатку поріж його маленькими шматочками. Потім сало залий кип’ятком на кілька секунд і відразу за допомогою шумівки переклади в крижану воду. Після цього дістань шматочки на суху серветку, щоб прибрати зайву вологу. Накрий тарілку з салом і також відправ в холодильник на добу разом з м’ясом.

Як приготувати ароматний м'ясний хліб з фаршу в духовці

Після того як м’ясо настоялося, пропусти його через м’ясорубку з дрібною насадкою. Щоб консистенція вийшла ще краще, можеш пропустити його через ножі два рази. Готовий фарш перемішай з шматочками сала так, щоб вони рівномірно розподілилися. На цьому етапі додай крохмаль до маси – він потрібен, щоб м’ясний хліб тримав форму. Ретельно виміси фарш ще раз.

Як приготувати ароматний м'ясний хліб з фаршу в духовці

Форму для випікання м’ясного хліба змасти олією. Готове «тісто» поділи на частини і укладай в форму шарами, добре їх утрамбовуючи. Загалом, хліб повинен бути щільним.

Як приготувати ароматний м'ясний хліб з фаршу в духовці

За формою така страва повинна виглядати як буханець. Тому зроби верхівку схожою, трохи заокругленою. Зверху м’ясної хліб змасти будь-яким соусом, який тобі подобається. Звичайно, ідеально підійде грузинський ткемалі, але ти також можеш використовувати звичайний кетчуп або майонез. Загалом, його не потрібно багато, досить буде 1-2 столових ложки в залежності від розміру. Покрий соусом верх, щоб при запіканні вийшла гарна скоринка.

Як приготувати ароматний м'ясний хліб з фаршу в духовці

Далі розігрій духовку до 100-110 градусів і постав випікатися м’ясної хліб на 1 годину. Після закінчення цього часу підніми температуру до 130 градусів. Залиш страву пектись ще на 40 хвилин. Якщо хочеш, щоб «ковбаса» була рум’яна з усіх боків, як верхівка, змасти боки тим же соусом. Потім відправ в духовку ще на 15 хвилин.

Як приготувати ароматний м'ясний хліб з фаршу в духовці

Готовий м’ясний хліб постав в холодильник на 8 годин, можна на ніч. В результаті вже вранці можна буде зробити собі кілька бутербродів з м’ясної нарізки на сніданок.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...