Картопля, запечена з м’ясом духовці – це ідеальний варіант ситної вечері для всієї родини. Мало того, що рецепт дуже простий, так ще і виходить неймовірно смачна страва. М’ясо виходить дуже соковитим, а картопля неймовірно ніжною. Наперед всім бажаємо приємного апетиту!
Необхідні продукти:
- 5-6 великих картоплин
- 0,5 кг курки
- 1 морква
- 2 зубчики часнику
- 1 цибулина
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- улюблені спеції
- 3 столових ложки соняшникової олії
Покроковий процес приготування:
Для початку потрібно нарізати часточками середнього розміру картоплю і моркву. А також півкільцями цибулину. Солимо, перчимо і перемішуємо з улюбленими спеціями. Наприклад, відмінно підійдуть приправа до м’яса, куркума, паприка або сушена зелень.
Курку можна взяти як у вигляді філе, так і частинами з кістками і шкірою, щоб страва вийшла більш соковитою. Ми покажемо приготування на прикладі курячих стегон. Миємо м’ясо, солимо, перчимо і посипаємо спеціями. Натираємо подрібненим часником. І залишаємо разом з картоплею на 10-15 хвилин, щоб інгредієнти замаринувалися.
Перекладаємо картопля в рукав для запікання, а зверху викладаємо шматочки курячого м’яса. Поливаємо трьома столовими ложками олії і закріплюємо краї рукава.
Також не забуваємо зробити проколи, інакше рукав може лопнути під час приготування.
Кладемо картоплю з куркою на деко, відправляємо в духовку і запікаємо при 200 градусах 50-60 хвилин.
Подавати на стіл страву можеш, посипавши свіжою зеленню або з овочевим салатом. Всім удачі в приготуванні!