Як приготувати ароматну аджику без варіння

Аджика є доволі популярним соусом. Вона має чудовий аромат та пікантний смак. Вона добре впливає на процеси травлення та підходить для різноманітних страв. Пропонуємо приготувати аджику в домашніх умовах, яка набагато смачніша за магазинні аналоги.

Інгредієнти:

  • 4 кілограма помідорів;
  • 1,5 кілограма болгарського перцю;
  • 200 грамів часнику;
  • 3 перцю чилі;
  • 200 мл харчового оцту;
  • 2 ст. л. кам’яної солі.

Як приготувати:

Перець та помідори слід помити, видалити плодоніжки та нарізати невеликими шматочками. Помідори нарізуються на 4 частини.

Часник необхідно почистити, після чого кожний зубчик розрізується на дві половини.

Овочі перекручуються за допомогою м’ясорубки. Потім додається сіль та оцет. Усе перемішати та настоювати на протязі 1 години.

Далі потрібно ще раз перемішати суміш, після чого розкласти у сухі та чисті банки.

Банки закрити кришками.

Зберігати аджику потрібно у холодильній камері. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...