Як приготувати ароматне сало в спеціях

Сьогодні хочу познайомити вас з перевіреним рецептом дуже смачної закуски. Це ароматне варене сало з паприкою і часником користується незмінним успіхом на всіх моїх домашніх святах.

Такий апетитний інгредієнт здатний перетворити навіть звичайний бутерброд в справжній делікатес, а також відмінно доповнює будь-яку м’ясну нарізку. Для рецепта краще використовувати сало з м’ясними прошарками і сіль великого помелу, можна навіть морську.

Необхідні продукти:

  • Сало – 1 кг
  • Чорний перець (горошком) – 15 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.Часник – 1 шт.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Паприка – 2 ч. Л.
  • Суміш перців – 0,5 ч. Л.

Покроковий процес приготування:

Наріжте сало на шматки вагою приблизно 300 г. Ретельно промийте їх і висушіть за допомогою паперових рушників.

Як приготувати ароматне сало в спеціях

Натріть сало сіллю, паприкою і сумішшю перців.

Як приготувати ароматне сало в спеціях

Помістіть кожен шматок в окремий поліетиленовий пакет або рукав для запікання. Додайте в кожен пакет 5 горошин перцю, 1 лавровий лист і 6 дрібно нарізаних зубчиків часнику.

Приберіть зайве повітря з кожного пакета, щільно загорніть його і помістіть ще в один пакет. Зав’яжіть на вузол.

Як приготувати ароматне сало в спеціях

Сало помістіть у велику каструлю. Наповніть її холодною водою і доведіть до кипіння на великому вогні. Зверху притисніть сало невеликою кришкою або тарілкою. Продовжуйте готувати страву ще півтори години на мінімальному вогні.

Готовому салу дайте охолонути при кімнатній температурі, а потім залиште на холоді мінімум на 4 години. Витягніть продукти з пакетів, приберіть лавровий лист, часник і перець.

Закуска виходить дуже ароматною. Її можна зберігати в холодильнику до 4 днів, але, погодьтеся, з’їсти таку смакоту за меншу кількість часу – зовсім не проблема!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...