Як правильно зварити кукурудзу: рецепт, який нікого не залишить байдужим

Варена кукурудза – всіма любима традиційна літня страва. Цю страву мало хто готує вдома: зазвичай ми купуємо її у вуличних торговців, які варять кукурудзу не заморочуючись, у звичайній воді. Але є рецепт, здатний перетворити жовтий качан в справжній витвір кулінарного мистецтва. Про нього – читайте далі.

Що необхідно для рецепта

Для цього рецепта знадобляться 6 качанів молодої або стиглої кукурудзи. Качани повинні бути неочищеними, а в листовій обгортці. При виборі кукурудзи керуйтеся правилом: чим вона молодша, тим смачніша і солодша. Але не використовуйте недостиглі качани з білими зернами – вони жорсткі і несмачні. У стиглої кукурудзи зерна завжди жовтуватого або яскраво-жовтого кольору.

Крім кукурудзи для рецепта необхідні 400 мл молока, 150 грамів натурального вершкового масла, 1 столова ложка цукру і, звичайно ж, сіль, без якої не обходяться 90% страв на нашій планеті. Як інвентар знадобиться каструля об’ємом 3-5 літрів і кулінарні щипці.

Як приготувати кукурудзу

Кукурудзу очистити від листової обгортки, волосків і добре промити під проточною водою. Листову обгортку не викидати, а також помити і залишити для варіння.

Далі покласти в каструлю листову обгортку, зверху неї качани, залити трьома літрами води, додати столову ложку цукру і чайну ложку солі. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

Як правильно зварити кукурудзу: рецепт, який нікого не залишить байдужим

Коли вода закипить, додати 400 мл молока, злегка помішати і знову довести до кипіння. Після повторного закипання покласти в каструлю вершкове масло і зменшити вогонь, щоб рідина трохи вирувала. Так варити до готовності.

Як правильно зварити кукурудзу: рецепт, який нікого не залишить байдужим

Як правильно зварити кукурудзу: рецепт, який нікого не залишить байдужим

Молоду кукурудзу варити 10-15 хвилин, зрілі качани – 30-40 хвилин. Під час варіння перевертайте качани і стежте, щоб вони були повністю занурені в рідину.

Приготувавши всього один раз по вищеописаному рецепту, ви полюбите його назавжди. Кукурудза набуває насичений вершковий смак, а зерна стають дуже ніжними. Смачного!

А як ви варите кукурудзу? Напишіть в коментарях свій рецепт!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...