Як правильно зберігати капусту, щоб вона довго зберігала гарний стан та не гнила

Нижче наводиться декілька порад, за допомогою яких можна зберігати капусту в гарному стані усю зиму. З капусти готується багато різноманітних страв. В ній міститься багато корисних речовин, тому її споживання добре впливає на стан здоров’я. Вона буде корисною для організму у будь-якому вигляді.

Якщо ви плануєте зберігати капусту протягом тривалого часу, то слід обирати неушкоджені тверді качани. На них повинні бути відсутніми ознаки ураження комахами чи гниллю. Невелика капуста не підходить для тривалого зберігання.

Для короткострокового зберігання капусту можна покласти у темну комору. При зберіганні качанів у холодильній камері їх потрібно обгорнути папером або харчовою плівкою. Періодично капусту необхідно провітрювати.

Для тривалого зберігання капусти рекомендується обирати пізні сорти. Її врожай збирається пізньою осінню до того, як настануть перші заморозки. При транспортуванні качанів слід бути обережними, щоб зберегти їх цілісність.

Оптимальна температура зберігання капусти – від 0 до 2 градусів. Оптимальна вологість – від 86 до 90%.

Далі приводиться декілька порад, як зберегти качани капусти до весни:

  1. При збиранні врожаю капусту слід виривати разом зі стовбуром та корінням. Потім качани можна буде підвісити за стовбур для організації процесу зберігання. В результаті овочі надовго залишаться свіжими. Хоча багато людей роблять навпаки, зрізуючи лише качан під час збирання врожаю, залишаючи усе інше у землі.
  2. Також багато людей прибирають у капусти верхнє листя. Це робити не рекомендується. Позбавлятися від такого листя потрібно поступово по мірі його всихання. Завдяки цьому термін зберігання капусти подовжується.
  3. При зберіганні качани можна обгорнути папером. Але слід мати на увазі, що при наявності високої вологості у приміщенні качани почнуть гнити. А гниле листя повністю просочить папір. Тому краще використовувати харчову плівку.
  4. Щоб зберігати врожай у підвалі, слід насипати грубозернистий пісок шаром 25 см. Потім у цей пісок потрібно встромити качани.
  5. Також капусту можна намастити глиняним розчином. Після висихання качани слід помістити для зберігання у підвальне приміщення.
  6. При відсутності підвалу можна на городі викопати яму глибиною 0,5 м. На дні ями слід розмістити солому. Далі кладеться капуста, після чого зверху вона присипається землею. Зверху товстим шаром слід покласти солому, що допоможе захистити врожай від заморозків.

Спробуйте ці способи зберігання капусти. Результат вас задовольнить!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...