Як правильно приймати часник, щоб був він корисний

Представники народної медицини створили безліч рецептів народних засобів, в яких кожен додатковий компонент покращує і подовжує дію головного інгредієнта – часнику. Нижче представлені найбільш поширені методи його вживання.

Просте вживання

Щодня здоровим особам рекомендується з’їдати по 2-3 зубчики. Як було зазначено вище, антихолестериновий ефект спостерігається вже починаючи з 0.5 зубчикм в день.

З огляду на неприємні смакові відчуття при використанні цілісного продукту, часник можна їсти, додаючи в будь-які салати. У цьому випадку також відзначений позитивний ефект у боротьбі проти холестерину (зниження на 10% через 30 днів дієти).

Альтернативою може стати часниковий порошок або сік, вичавлений з пропорційної кількості зубчиків. Засіб відмінно поєднується з будь-якими овочами і рослинними оліями.

Для приготування потрібно:

  • 1 головка часнику;
  • 500 мл оливкової олії (обов’язково нерафінованої);
  • 1 ст. л. кухонної солі.

Готується так:

Зубчики подрібнюються з сіллю, до маси додається олія.

Відстоювати отриману суміш необхідно протягом 14 днів в темному місці, періодично струшуючи (кожні 1-2 дні).

Після закінчення зазначеного часу розчин переливається в пляшку і зберігається в холодильнику.

Як правильно пити настій? Приймається він по 2 ч. л. 3 рази на добу перед прийомом їжі. Лікування слід здійснювати протягом 1 місяця, потім 10-15 днів перерву і знову 30 днів терапії.

Спиртова настоянка

Будуть потрібні інгредієнти:

  • 150 г очищеного часнику, стовченого в ступці зі скла або фарфору;
  • 150 мл 40% етилового спирту.

Компоненти потрібно змішати і перелити в скляну ємність з щільною кришкою. Час настоювання – 10 діб.

Підійде будь-яке прохолодне темне місце. Зберігання в холодильнику не допускається.

Через півтора тижні слід процідити розчин через марлю і приймати 3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Об’єм слід поступово збільшувати: у перший день – 1 крапля, потім додавати по 1 краплі на добу, поки їх загальна кількість не досягне 15. Курс терапії триває до повного витрачання настоянки.

Лимонно-медово-часникова настоянка

Необхідно віджати 500 мл соку лимона і змішати з 3 дрібно порізаними головками часнику і 200 г меду. Суміш повинна настоюватися близько 15 днів в скляній тарі.

Потім потрібно процідити розчин і приймати по 1 ч. л. 2 рази в день, запиваючи 200 мл простої води. Тривалість курсу – 1 місяць. Повторне лікування можна проводити через 1 рік.

Склад з хріном

Буде потрібно взяти 250 г подрібнених в блендері лимонів (разом зі шкіркою), потовчений часник (5 головок) і корінь хрону (100 г).

Інгредієнти змішуються, і отримана маса заливається 400 мл води. Засіб має відстоятися в холодильнику протягом 10 годин. Приймати потрібно по 2 ст. л. 3 рази на добу за півгодини до прийому їжі. Тривалість курсу – не більше 10 днів.

Тибетський рецепт

Тибетський метод передбачає вживання настоянки часнику на спирту за спеціальною схемою. Для пріготовденія настойки необхідно: взяти 350-400 г свіжого часнику, який подрібнюється до отримання однорідної кашки.

Суміш поміщається в скляну ємність, щільно закривається кришкою і ставиться в темне прохолодне місце на 1 добу.

Потім слід вибрати з нижніх шарів близько половини найбільш «соковитої» м’якоті, решту викинути.

Все заливається 200 мл 96% спирту.

Якщо знайти продукт з подібною концентрацією не вдається, то можна використовувати звичайну 40% горілку, але дозу доведеться збільшити в 2 рази.

Після всіх проведених маніпуляцій суміш прибрати знову в темне місце і настоювати 10 діб.

Після витримки необхідно віджати склад, отриману рідину знову слід прибрати в прохолодне місце ще на 3 дня.

Вся надана інформація носить ознайомчий характер і не може бути використана без обов’язкової консультації з лікарем!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...