Як посмажити баклажани, щоб вони не вбирали олію

Ми вам розповімо, як смачно приготувати баклажани, щоб вони не були жирними і гіркими.

Багато для цього застосовують звичайне борошно і перед тим як обсмажити баклажани, умочують їх в борошні. Ми вам пропонуємо більш дієвий спосіб, занурювати порізані кружечки баклажанів в збитий яєчний білок.

Нам знадобиться:

  • один середній баклажан,
  • сіль,
  • два яєчні білки.

Отже, промиваємо баклажани під проточною водою, обсушуємо і нарізаємо звичним для вас методом, кружечками (товщиною в 1,5 см) або часточками. Висипаємо в друшляк і присипаємо кожен зріз сіллю. Залишаємо на 20-30 хвилин, щоб позбутися від зайвої гіркоти. Як з’являться на зрізах крапельки вологи, промиваємо нарізані баклажани. Обсушуємо за допомогою паперового рушника і викладаємо на обробну дошку. І знову кожен зріз присипаємо сіллю на свій смак.

В окремій мисці збиваємо за допомогою віночка білки яєць. Потім за допомогою кулінарного пензля наносимо на кожен зріз баклажана яєчний білок, тонким шаром по обидва боки.

На антипригарній сковорідці розігріваємо соняшникову олію і відправляємо смажитися баклажани. Відзначимо, що не варто наливати багато олії, досить наполовину закрити кружечки баклажанів. До речі, будьте обережні вона може почати бризкати в перші хвилини. Також не варто викладати баклажани разом, відправляйте їх по черзі, щоб не знизити температуру розжареної олії.

Як посмажити баклажани, щоб вони не вбирали олію

Смажити баклажани потрібно по 2-3 хвилини з кожного боку до появи золотистої скоринки. Потім відправляємо баклажани на паперову серветку, прибрати надлишки олії.

Таким чином ви приготуєте ідеальні баклажани, які не вбирають в себе олію. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...