Як подати улюблений салат олів’є по-новому

Ви зустрінете його чи не на кожному святковому столі, особливо в зимову пору року – олів’є. Король усіх салатів, без якого неможливо уявити традиційне гуляння. Але часи йдуть, рецепти змінюються, і багатьом хотілося б спробувати щось новеньке. Спеціально для цього випадку ми розповімо вам, як приготувати олів’є у лаваші.

Смак практично незмінний, але сама подача перевершує будь-яку іншу. Лаваш начиняється гарніром, після чого розрізається на порційні шматочки. І звичний салат перетворюється на ситну закуску, яка з’їдається ще до того, як подадуть основні страви.

Необхідні продукти:

  • Лаваш – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 250 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Консервований горошок – 3 ст. л.
  • Огірки – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Зелень – 1 пуч.
  • Зелена цибуля – 40 г

Покроковий процес приготування:

Підготуйте інгредієнти: моркву, картоплю та яйця попередньо відваріть та почистіть.

Моркву і картоплю натріть на великій тертці або наріжте якомога дрібніше ножем.

Тепер черга докторської ковбаси та яєць (їх теж треба натерти, білок разом із жовтком). Огірки наріжте на дрібні кубики, а зелень просто посічіть якомога дрібніше.

Приступайте до збирання закуски! У цьому варіанті вона листкова. Спочатку розкладіть лаваш, щедро змастіть його майонезом та викладіть картопляний шар. Посоліть і поперчіть його, потім розподіліть шар шинки та зелені.

Як подати улюблений салат олів'є по-новому

Викладіть поверх зелені огірки та накрийте їх шубою з моркви. Поверх моркви розподіліть терті яйця. Знову присипте зеленню.

Як подати улюблений салат олів'є по-новому

Згорніть лаваш у щільний рулет, загорніть у харчову плівку і відправте в холодильник на 2 години. Потім він трохи скріпиться, і закуску можна буде нарізати і подати на стіл.

Як подати улюблений салат олів'є по-новому

Відразу хочеться застерегти, що огірок може бути і консервований, як у нас. Тільки беріть молоді та хрусткі. Цибуля та інша зелень також додається на розсуд, але головне з нею не переборщити. Подавайте ситну закуску з олів’є перед основними м’ясними стравами, і ваші гості будуть у захваті. Бажаємо приємного апетиту!

Як подати улюблений салат олів'є по-новому

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...