Як на зиму заготовити дуже смачний салат з баклажанів в банках

Пропонуємо вам приготувати салат «Баклажани по-корейські». Цей салат в банках готується доволі легко та швидко. Він сподобається у зимовий час усім членам вашої родини.

Інгредієнти:

  • 2 кілограма баклажанів;
  • 300 грамів ріпчастої цибулі;
  • 500 грамів солодкого перцю;
  • 300 грамів моркви;
  • 100 грамів листової петрушки;
  • 1 голівка часнику;
  • 1 ч. л. морської солі;
  • 4 ст. л. цукру піску;
  • гіркий перець;
  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 склянка рафінованої рослинної олії;
  • 150 мл харчового оцту;
  • 1 ст. л. кип’яченої води.

Як приготувати:

Баклажани потрібно розрізати вздовж. При цьому до плодоніжки повинна залишатися відстань 1 см нерозрізаного овочу. Варити у солоній воді на протязі 10 хвилин, щоб вони розм’якли.

У теплу воду додається сіль та цукор. Потім додається коріандр, олія, оцет та перці.

Моркву слід потерти на тертці для корейської моркви. Солодкий перець нарізується смужками, а цибуля півкільцями.

Коли баклажани охолонуть, з них потрібно зняти шкірку. Далі вони нарізуються на кубики 15х15 мм.

Потім необхідно подрібнити часник та зелень. Потім їх та інші овочі слід додати до баклажанів. Потім баклажани залити заливкою, після чого усе перемішати.

Суміш накривається харчовою плівкою. Далі вона залишається для бродіння на 3 дні при кімнатній температурі.

Далі баклажани слід поставити у холодильну камеру.

Також баклажани можна розкласти у півлітрові банки, які потім закатати кришками. Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...