Як можна швидко розпізнати, перед вами натуральний мед чи цукровий фальсифікат

Зараз у багатьох магазинах та супермаркетах можна побачити мед та інші продукти бджільництва. Але натуральний мед купити доволі важко. Знайти його можна у пасічників, які вже довго займаються бджільництвом. Але такі знайомі пасічники є далеко не у кожної людини. Тому потрібно навчитися відрізняти якість меду, що продається в торговельних мережах.

Консистенція

По-перше, слід перевірити густину меду. Продукт повинен мати однорідну рідку консистенцію. При цьому слід переконатися у відсутності кристалізованого осаду, який має бурштиновий колір. Слід пам’ятати, що з часом усі види меду, окрім акацієвого, починають кристалізуватися. Він починає потроху твердіти. Справжній мед після кристалізації повинен мати світлий та трохи мутний колір. Доволі часто взимку в продажу можна побачити рідкий мед. Це ознака фальсифікату, тому що натуральний мед в цей час вже затвердіє.

Смакові якості

Обов’язково слід попробувати мед на смак. У натурального меду буде характерний яскравий смак. Продукт буде трохи терпким. Коли ви скуштуєте натуральний мед, то в горлі почне трохи першити.

Аромат

У справжнього меду буде легкий квітковий аромат. У фальсифікату також присутній різкий карамельний аромат.

Механічна перевірка

Якість меду можна перевірити і механічним способом. Для цього потрібно в мед занурити ложку, та повернути її навколо осі. Натуральний мед буде накручуватися на ложку, приймаючи спіральну форму. Фальсифікат буде просто стікати з ложки.

Також не слід забувати і про колір меду. Липовий продукт відрізняється бурштиновим кольором, а гречаний мед має тільки темно-коричневий колір. У квіткового нектару світло-жовтий відтінок.

Rating
( No ratings yet )
Loading...