Як я готую вареники з сирного тіста із вишнею

Не повірите, але ліниві вареники я навіть на сніданок готую. Ось так виходжу вранці в сад, згрібаю жменьку вишень – і на кухню. На тісто йде 5-7 хвилин, на начинку – стільки ж. А варити ці сирні кульки – взагалі справа дріб’язкова. Ось і виходить ситний і смачний сніданок за 25 хвилин.

Необхідні продукти:

  • Сир м’який, краще домашній – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Пшеничне борошно – 4 ст. л.
  • Вишня – 150 г
  • Цукор – 1 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Жирний сир перетріть через сито. До нього додайте цукор і яйце. Перемішайте інгредієнти до утворення однорідної маси. Пересипте до маси просіяне борошно.

Як я готую вареники з сирного тіста із вишнею

Замісіть тісто. Воно повинно вийти м’яким, злегка липнуче до рук. Тепер займіться начинкою. Свіжі вишні промийте під проточною водою. Ягоди висушіть, видаліть їм кісточки.

Присипте робочу поверхню 2-3 ст. л. муки. На неї викладіть тісто, сформуйте з нього ковбаску. Наріжте її шматочками. З шматочка тіста в долоні зробіть корж.

Як я готую вареники з сирного тіста із вишнею

У центр коржа викладіть вишню. Щоб вона не деформувалася, заздалегідь обсипте ягоди цукровою пудрою або крохмалем. Загорніть вишню в тісто, скачайте виріб в кулю.

Таким чином підготуйте всі ліниві вареники. Варіть їх в злегка підсоленій киплячій воді 30-60 секунд. При цьому важливо опускати вироби в каструлю не всі відразу, а по кілька штучок.

Через 5-10 хвилин ліниві вареники готові, а якщо ви хочете зробити заготовку на майбутнє, відправте сирі вироби в морозилку. Для цього оберніть плоску тарілку в пакет. На нього викладіть вареники на відстані один від одного. Відправте їх в морозилку на 1 годину. Потім просто зніміть пакет так, щоб кульки виявилися всередині. Тепер можете зберігати їх в морозилці до першої потреби. Удачі в приготуванні!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...