Шоколадні цукерки з арахісу – фаворит на нашому столі. Готую їх із сирих продуктів, не використовуючи цукор та олію. Проте десерт досить калорійні. Часто видаю його школярам на перекушування, адже від магазинних батончиків користі небагато. З гордістю ділюся рецептом!
Необхідні продукти:
- Арахіс – 300 г
- Фундук – 100 г
- Йогурт – 1 склянки.
- Мед – 2 ст. л.
- Какао-порошок – 0,5 склянки.
- Кокосова стружка – за смаком
Покроковий процес приготування:
Арахіс та фундук подрібніть за допомогою блендера до стану дрібної крихти. До горіхової суміші додайте йогурт. Замість нього можете використовувати згущене молоко або жирну сметану.
У ту ж ємність додайте какао та рідкий мед. Замість меду підійде і кленовий сироп. Перемішайте інгредієнти, сформуйте невеликі кульки.
Втім, можете надати виробам будь-якої форми. Обваляйте ласощі в кокосовій стружці, викладіть на пласку траліку і сховайте в холодильник.
Цукерки з арахісу повністю застигнуть вже за годину. Тоді й подавайте їх до чаю. Усередині цукерок можете заховати будь-яку начинку: від сухофруктів до цілих горішків. Кокосовою стружкою як обсипання теж обмежуватися не варто. Зверніть увагу на мигдальні пелюстки та кунжут. Вони додадуть цукеркам ще цікавіший смак.