Як я готую соковиті яблучні пиріжки з лаваша

Тонкий лаваш – справжній порятунок для зайнятої господині. Це не тільки гідна заміна хліба, а й основа для безлічі ситних страв. З лаваша я готую як солоні закуски і перекуси, так і солодкі конвертики для дітей.

Думаєте, я настільки лінива, що навіть тісто замісити не можу? А ось і неправда! Дуже часто випікаю булочки з дріжджового тіста. Особливо мені подобаються завитки з маком в глазурі. Але яблучні пиріжки з лаваша готуються набагато швидше, та й на смак вони не поступаються класичним. Так чому б не заощадиш час для чогось більш важливого?

Необхідні продукти:

  • Лаваш – 2 шт.
  • Яблуко – 1 кг
  • Цукор – 150 г
  • Кориця – 0,25 ч. л.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Цукрова пудра – за смаком
  • Соняшникова олія – за смаком

Покроковий процес приготування:

Тверді і злегка кислі яблука промийте і просушіть. Видаліть ніжки і серцевини. М’якоть разом з шкіркою або без (за бажанням) наріжте дрібними кубиками.

Пересипте яблука в каструлю, залийте соком лимона і засипте цукром. Перемішайте інгредієнти. Каструлю поставте на маленький вогонь. Вміст варіть, поки цукор не розчиниться.

Як я готую соковиті яблучні пиріжки з лаваша

Через 7 хвилин додайте корицю. Перемішайте і залиште яблука до повного охолодження. Тим часом розріжте лаваш на рівні прямокутники.

На край кожного прямокутника викладіть ложку або дві яблучної начинки. Її загорніть в акуратний пиріжок. Вироби викладіть на змащене маслом деко швом вниз.

Як я готую соковиті яблучні пиріжки з лаваша

Яйце збийте виделкою з молоком. Цією масою змастіть пиріжки на деку. Готуйте випічку в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Вони повинні апетитно підрум’янитися.

Як я готую соковиті яблучні пиріжки з лаваша

Посипте пиріжки з лаваша цукровою пудрою і подавайте до столу. Ця ароматна і соковита всередині випічка хрумтить так, немов готували її з листкового тіста. Проте завдяки лаваш ви заощадите чимало часу. А за смаком така випічка не гірша, чим з домашнього тіста. Рекомендую!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...