Як я готую гарнір з гречки та 2 баклажанів

У моїх школярів ставлення до гречаній крупі двояке. З одного боку, їм подобається молочна каша, особливо якщо її присмачити вершковим маслом і цукром. А ось гречану кашу по-купецькому вони не сприймають. Але чоловікові вона подобається навіть більше, ніж плов. Особливо якщо готувати кашу за рецептом свекрухи. До слова, гречана каша з овочами – теж її ідея.

Необхідні продукти:

  • Гречка – 250 г
  • Вода – 0,5 л
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Баклажан 2 шт.
  • Соняшникова олія – 30 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Петрушка – 0,5 пучка.

Покроковий процес приготування:

Гречку промийте кілька разів під проточною водою. Моркву очистіть і наріжте кубиком. На сковорідці розігрійте олію. У ній обсмажте моркву.

Через пару хвилин до моркви на сковороду відправте цибулю, очищену і нарізану також кубиком. Тим часом видаліть у молодих баклажанів ніжки. Плоди наріжте кубиками.

Як я готую гарнір з гречки та 2 баклажанів

Посоліть баклажани і залиште на 10 хвилин. Потім пересипте кубики на сковорідку до зажарки. Готуйте 7-10 хвилин на середньому вогні. Вогонь не вимикайте.

Через 10 хвилин пересипте на сковорідку промиту гречку. Залийте інгредієнти водою. Додайте сіль і спеції за смаком, накрийте кришкою.

Як я готую гарнір з гречки та 2 баклажанів

Коли вода закипить, включите повільний вогонь. Готуйте в такому режимі близько 20 хвилин. Вся рідина повинна випаруватися. Тим часом очистіть великий помідор від шкірки.

М’якоть помідора натріть на дрібній тертці. Пюре і нарізану зелень додайте в сковорідку, коли випарується вода. Перемішайте інгредієнти, вогонь вимкніть.

Перед подачею страви до столу потримайте її під кришкою хвилин 10. Дайте томатному пюре вбратися, а зелені – віддати свій аромат. Така гречана каша з овочами – ідеальний варіант живильного і корисного обіду для невеликої сім’ї. Особисто я подаю страву прямо на сковорідці.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...