Як я готую багатошаровий салат з кабачка і 2 помідорів

Салат з кабачками і помідорами для пікніка я відразу роблю в судочку. Від такої пікантної закуски не відмовиться навіть найзапекліший м’ясоїд.

Інгредієнти

  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Твердий сир – 60 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 150-200 г
  • Кріп – 0,3 Пуч.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Соняшникова олія – 50 мл

Кабачок промийте, наріжте кружечками середньої товщини. Посипте їх сіллю і дайте хвилин 10 постояти. Потім злийте сік. Кабачок обсмажте c обох сторін на розігрітій олії.

Готові м’які кружечки перемістіть на паперові рушники. Нехай вбереться зайвий жир. Тим часом промийте помідори. Наріжте їх кружечками такої же середньої товщини.

Солодкий перець очистіть від насіння, м’якоть нарізати смужками. Твердий сир натріть на середній терці. Приготуйте соус. Для цього змішайте майонез з пропущеним через прес часником.

До соусу додайте сіль і перець за смаком. Перемішайте його. Тепер збирайте салат. Першим шаром на тарілці викладіть кабачок. Перемажьте його майонезом. Далі помідори, майонез.

Потім знову кабачок і соус. Складайте шари, поки не закінчаться кабачок і помідори. Останній шар перемажьте соусом, викладіть на нього солодкий перець. Зверху посипати сиром і нарізаною зеленню.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...