Як готувати смачний пляцок «Дивак» – перевірений рецепт

Нижче наводиться рецепт приготування смачного пляцка з яблуками та маком. Його можна легко приготувати з простих інгредієнтів. Ця випічка стане справжньою прикрасою святкового столу.

Складові для тіста:

  • 4 ст. л. сметани;
  • 250 гр. масла;
  • 0,6 кг борошна;
  • 4 жовтки;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 250 гр. цукру.

Складові для крему:

  • 250 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукрової пудри;
  • 1 пачка желе;
  • 125 мл води.

Складові для яблучної суміші:

  • 0,75 кг яблук;
  • 40 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукру.

Складові для макової суміші:

  • 3 курячих яйця;
  • 150 гр. маку;
  • 50 гр. вершкового масла;
  • 1 столова ложка меду;
  • 100 гр. цукрової пудри;
  • 5 крапель мигдалевої олії;
  • 150 гр. сухофруктів та горіхів;
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Також знадобиться:

  • Шоколадна глазур.

Як приготувати пляцок «Дивак»

Готуємо корж:

Жовтки потрібно перетерти з цукром. Додається сметана та перемішується.

У борошна покласти розпушувач. Після просіювання додати масло, яке попередньо порізати у формі кубиків. Посікти за допомогою ножа, щоб утворилася дрібна крихта.

В крихті слід зробити отвір, у яке вилити рідкі інгредієнти. Замісити тісто.

Тісто необхідно порізати на 4 однакових частини. Дві з них обгортаються харчовою плівкою та ставляться у холодильну камеру. Дві інші розгорнути, щоб вони набули розмір форми (23х38).

Взяти 2 форми та застелити пергаментом. Потім викласти на них тісто.

Готувати 15 хв. при 180 градусах.

Як зробити суміш з яблук:

Яблука почистити та видалити з них серцевину. Натерти їх на грубій тертці.

Масло розтоплюється на пательні. Покласти цукор та яблука. Добре обсмажити, щоб вийшла густа маса. Охолодити.

Яблучна маса викладається на один з коржів.

Вийняти ще одну частину тіста з холодильної камери. Розгорнути та покласти на яблука. Готувати 30 хв. при 180 градусах. Залишити випічку у формі, щоб вона охолонула.

Приготування суміші з маку:

Білки відокремлюються від жовтків.

За допомогою м’ясорубки подрібнити мак.

Масло потрібно збити з цукром, щоб сформувалася пишна маса. Потім по черзі кладуться жовтки.

У масляну суміш додається розпушувач, мигдалева олія, мед та мак. Усе збити, щоб компоненти поєдналися між собою.

Білки збиваються до утворення густої піни. Потім їх слід додати у макову масу. Також додаються сухофрукти та горіхи. Усе перемішати.

На другий корж викладається макова суміш.

З холодильної камери дістати ще один шматок тіста. Його потрібно розгорнути та покласти на макову масу.

Випікати 30 хвилин при 180 градусах. Залишити у формі для охолодження.

Як зробити крем:

У гарячій воді розчиняється желе. Залишити, щоб воно трохи загустіло.

Масло потрібно збити разом з цукровою пудрою, щоб утворився пухкий крем. Потім додається желе. Процес збивання при цьому не припиняти. Суміш збивається до однорідності.

Збираємо пляцок:

На маковий корж кладеться та розрівнюється крем. Зверху помістити яблучний корж. Прикрасити випічку шоколадною глазур’ю. Пляцок повинен постояти 1-2 доби в прохолодному місці. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...