Нижче наводиться рецепт приготування смачного пляцка з яблуками та маком. Його можна легко приготувати з простих інгредієнтів. Ця випічка стане справжньою прикрасою святкового столу.
Складові для тіста:
- 4 ст. л. сметани;
- 250 гр. масла;
- 0,6 кг борошна;
- 4 жовтки;
- 2 ч. л. розпушувача;
- 250 гр. цукру.
Складові для крему:
- 250 гр. вершкового масла;
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- 1 пачка желе;
- 125 мл води.
Складові для яблучної суміші:
- 0,75 кг яблук;
- 40 гр. вершкового масла;
- 2 ст. л. цукру.
Складові для макової суміші:
- 3 курячих яйця;
- 150 гр. маку;
- 50 гр. вершкового масла;
- 1 столова ложка меду;
- 100 гр. цукрової пудри;
- 5 крапель мигдалевої олії;
- 150 гр. сухофруктів та горіхів;
- 1 чайна ложка розпушувача.
Також знадобиться:
- Шоколадна глазур.
Як приготувати пляцок «Дивак»
Готуємо корж:
Жовтки потрібно перетерти з цукром. Додається сметана та перемішується.
У борошна покласти розпушувач. Після просіювання додати масло, яке попередньо порізати у формі кубиків. Посікти за допомогою ножа, щоб утворилася дрібна крихта.
В крихті слід зробити отвір, у яке вилити рідкі інгредієнти. Замісити тісто.
Тісто необхідно порізати на 4 однакових частини. Дві з них обгортаються харчовою плівкою та ставляться у холодильну камеру. Дві інші розгорнути, щоб вони набули розмір форми (23х38).
Взяти 2 форми та застелити пергаментом. Потім викласти на них тісто.
Готувати 15 хв. при 180 градусах.
Як зробити суміш з яблук:
Яблука почистити та видалити з них серцевину. Натерти їх на грубій тертці.
Масло розтоплюється на пательні. Покласти цукор та яблука. Добре обсмажити, щоб вийшла густа маса. Охолодити.
Яблучна маса викладається на один з коржів.
Вийняти ще одну частину тіста з холодильної камери. Розгорнути та покласти на яблука. Готувати 30 хв. при 180 градусах. Залишити випічку у формі, щоб вона охолонула.
Приготування суміші з маку:
Білки відокремлюються від жовтків.
За допомогою м’ясорубки подрібнити мак.
Масло потрібно збити з цукром, щоб сформувалася пишна маса. Потім по черзі кладуться жовтки.
У масляну суміш додається розпушувач, мигдалева олія, мед та мак. Усе збити, щоб компоненти поєдналися між собою.
Білки збиваються до утворення густої піни. Потім їх слід додати у макову масу. Також додаються сухофрукти та горіхи. Усе перемішати.
На другий корж викладається макова суміш.
З холодильної камери дістати ще один шматок тіста. Його потрібно розгорнути та покласти на макову масу.
Випікати 30 хвилин при 180 градусах. Залишити у формі для охолодження.
Як зробити крем:
У гарячій воді розчиняється желе. Залишити, щоб воно трохи загустіло.
Масло потрібно збити разом з цукровою пудрою, щоб утворився пухкий крем. Потім додається желе. Процес збивання при цьому не припиняти. Суміш збивається до однорідності.
Збираємо пляцок:
На маковий корж кладеться та розрівнюється крем. Зверху помістити яблучний корж. Прикрасити випічку шоколадною глазур’ю. Пляцок повинен постояти 1-2 доби в прохолодному місці. Смачного!