Як готувати смачний маринований буряк у банках для споживання у зимовий період

Маринований буряк є доволі практичною заготівлею. Він має пікантний смак.

Інгредієнти:

  • 3 кілограми червоного буряку;
  • 2 ріпчастих цибулі;
  • половина гіркого перцю;
  • 3 лаврових листки;
  • 3 зубки часнику;
  • 1 склянка оцту;
  • 3 горошини запашного перцю;
  • 150 грамів цукру піску;
  • 2 столові ложки морської солі.

Як приготувати:

Буряк слід помити та відварити.

Коли буряк охолоне, його потрібно почистити та натерти за допомогою тертки з великими отворами.

Цибуля чиститься та натирається за допомогою тертки.

За допомогою преса почавити часник та додати його до цибулі. Потім додати оцет, спеції, цукор та сіль. Усе ретельно перемішується.

Суміш необхідно довести до кипіння, після чого варити 7 хвилин на невеликому вогні.

Суміш потрібно процідити. Маринад додається до буряка. Залишити на 12 годин для маринування.

Далі буряк розкладається у стерильні банки, накривається кришками та стерилізується протягом 10 хвилин.

Банки слід закатати кришками, перевернути та накрити ковдрою.

Коли банки охолонуть, поставити їх зберігатися у темне прохолодне місце. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...