Як готувати пісні пампушки на воді – покроковий рецепт

Для святкування Різдва господині традиційно готують пісні пампушки. Вони є атрибутом Святої Вечері. Нижче наводиться рецепт їх приготування на основі тіста, яке готується спеціально саме для таких пампух. Пампухи у Святвечір символізують вічне життя та щастя. Вони дещо відрізняються від пампух, приготовлених за звичайними рецептами. Вони повинні бути пісними. Іншими словами, при приготуванні забороняється використовувати яйця, вершкове масло або молоко, які є традиційними інгредієнтами звичайних пампушок. Тому приготувати пісні, але смачні пампухи доволі складно. Для цього потрібно використовувати спеціальне тісто за нижченаведеним рецептом. Це тісто відрізняється від здобного тіста з дріжджів. Його можна приготувати заздалегідь, після чого до ранку помістити у холодильну камеру. Це зекономить час на приготування їжі у Святий вечір, а пампухи завдяки цьому стануть ще смачнішими.

Для начинки господині часто використовують різноманітне варення. Пампухи будуть смачними, навіть якщо їх просто прикрасити за допомогою цукрової пудри. На відміну від здобних пампух вони виходять більш хрусткими.

Нижченаведений рецепт розрахований на приготування 30-35 невеликих пампух.

Інгредієнти:

  • борошно – 400 гр.;
  • рослинна олія – 80 мл;
  • цедра 1 лимону;
  • свіжі дріжджі – 20 гр.;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • цукрова пудра (нею посипаються пампухи);
  • 1 щіпка солі;
  • олія для смаження;
  • вода кімнатної температури – 150 мл.

Як приготувати:

Вода наливається у склянку. Далі додаються дріжджі та розмішуються, щоб вони повністю розчинилися.

Далі береться глибока миска. У неї потрібно покласти борошно, сіль та цукор. Добре перемішати.

У миску додається вода, в якій були розчинені дріжджі. За допомогою ложки суміш необхідно трохи перемішати. Потім додається олія та цедра лимона. Замішується тісто. Воно повинно вийти м’яким, але пружнім.

Тісто накривається вологим рушником. Воно залишається на 2 години при кімнатній температурі. Також його можна на ніч помістити у холодильну камеру. Тісто повинно підійти та збільшитися у 2 рази. Коли тісто кладеться у холодильник, то наступного дня його слід принести на кухню за 2 години до того, як будуть смажитися пампухи.

Далі тісто необхідно обім’яти. Воно розгортається шаром, товщина якого повинна бути 0,5-0,8 мм. Потім потрібно вирізати кружки за допомогою чарки. Залишки тіста необхідно знову зім’яти, щоб утворився цільний шматок. Його потрібно вимісити, розгорнути шаром та знов поділити на кружечки. Вони викладаються на робочу поверхню або тарілку, присипану борошном.

Пампухи накривається рушником (він повинен бути трохи вологим) та залишаються на 30 хв.

Далі у фритюрницю або казанок наливається олія. Її слід добре розігріти, після чого встановити середній вогонь та покласти у неї пампухи. Смажаться пампухи невеликими порціями. Вони повинні бути рум’яними.

Тарілка вкривається кухонним рушником. На неї викладаються готові пампухи. Коли вони трохи охолонуть, то посипаються цукровою пудрою.

Найбільш смачними пампухи будуть теплими. Але у холодному вигляді вони теж мають гарний смак.

Смачного!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...