Як готувати дуже смачний пляцок «Зимова феєрія»

Пропонуємо приготувати смачний пляцок до святкового столу. Він має чудовий смак завдяки мандаринам, ніжному крему та білковим коржам. Він створює святковий настрій та сподобається усім гостям. Хоча приготувати його непросто, ви не пожалкуєте про це.

Складові для мандаринового сиропу:

  • 0,4 кг мандаринів;
  • 150 гр. цукру;
  • 300 мл води.

Складові для глазурі:

  • 2 ст. л. молока;
  • 100 гр. вершкового масла;
  • 2 ст. л. какао;
  • ¾ склянки цукрової пудри;
  • 1 чайна ложка желатину;
  • 50 мл води.

Складові для світлого бісквіту:

  • 6 курячих яєць;
  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Складові для темного бісквіта:

  • 2 ст. л. борошна;
  • 4 курячих яйця;
  • 2 ст. л. какао;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 6 столових ложок цукру.

Складові для тіста з горіхами:

  • 200 гр. подрібнених горіхів;
  • 5 білків;
  • 1 столова ложка меду;
  • 1 столова ложка пшеничного борошна;
  • 1 столова ложка крохмалю;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 200 гр. цукру.

Складові для тіста з кокосом:

  • 200 гр. кокосової стружки;
  • 5 білків;
  • 1 склянка цукру;
  • 4 ст. л. лимонного соку;
  • 2 ст. л. крохмалю.

Складові для крему:

  • 3 ст. л. борошна;
  • 1 літр молока;
  • 10 жовтків;
  • 400 гр. масла;
  • 1 банка персиків;
  • 10 столових ложок цукру;
  • 20 гр. ванільного цукру;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 2 ч. л. какао.

Як приготувати пляцок «Зимова феєрія»

Готуємо мандарини:

За 1-3 дні перед приготуванням випічки потрібно підготувати мандарини в сиропі. Для цього їх потрібно почистити та залишити мінімальну кількість білих прожилок.

Щільно скласти мандарини у банку.

У каструлю налити воду та покласти цукор. Варити на протязі 7 хвилин.

Залити киплячою сумішшю мандарини.

Банка щільно закривається та залишається для охолодження. Потім її слід помістити у холодильну камеру.

Приготування світлого бісквіту:

Білки збиваються, щоб з’явилася пишна піна.

По 1 ложці потрібно додавати цукор. Кожен раз суміш необхідно збивати.

Додаються жовтки по 1 штуці. Збивати на найменшій швидкості.

Розпушувач додається до борошна. Потім просіяти до яєчної суміші. Вимісити ложкою.

Форма (25х35) накривається пергаментним папером. Помістити у неї тісто та випікати протягом 40 хв. при 180 градусах.

Готуємо темний бісквіт:

Він готується так само, як і світлий бісквіт. Але до борошна слід додати какао.

Випікати 40 хв. при 180 градусах.

Готуємо корж з горіхами:

Білки збиваються, поки не утвориться стійка піна. Потім по 1 ложці додається цукор. Після кожної ложки потрібно ретельно збивати.

Додати інші інгредієнти та перемішати дерев’яною ложкою.

Випікати протягом 40 хв. при 180 градусах.

Робимо корж з кокосовою стружкою:

Білки збиваються, поки не утвориться стійка піна. Потім по 1 ложці класти цукор. Необхідно збивати суміш після чергової ложки.

Додати інші інгредієнти та перемішати дерев’яною ложкою.

Випікати 40 хв. при 180 градусах.

Виготовляємо крем:

Жовтки потрібно збити з 0,5 склянки молока. Додається крохмаль та борошно. Перемішується.

Молоко, яке залишилося, змішати з ванільним цукром та цукром. Закип’ятити молоко.

У кипляче молоко покласти суміш, виготовлену раніше. Варити, помішуючи, поки суміш не загустіє.

Крем помістити у посуд та загорнути у харчову плівку. Залишити крем для охолодження.

Масло збивається, щоб утворилася пухка маса.

Потім додається крем по декілька ложок. Збивати до утворення однорідної маси.

Поділити крем на 3 однакових частини.

У першу частину покласти нарізані персики. У іншу частину кладуться нарізані мандарини, які готувалися у сиропі. У третю частину додається какао. Ретельно перемішати.

Складаємо пляцок:

Змастити кремом з мандаринами темний бісквіт.

Потім зверху кладеться кокосовий корж. Його слід змастити кремом з какао.

Зверху розміщується корж з горіхами. Його необхідно змастити кремом з персиками.

Усе накривається світлим бісквітом.

Приготування глазурі:

У гарячій воді розводиться желатин.

Інші інгредієнти кладуться у каструлю та нагріваються, щоб вони поєдналися між собою. При цьому слід постійно помішувати. Кип’ятити не потрібно.

Зняти суміш з вогню та додати желатин. Ретельно перемішати.

Глазур охолодити до кімнатної температури та полити нею випічку. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...