Як готують смачну грибну підливу зі звичайних печериць

З нею макарони, пюре та інші гарніри кардинально перетворюються. А як смачна смажена курочка з грибною підливою! Цей рецепт дуже простий, але ним користуються багато рестораторів придорожніх кафе.

Необхідні продукти:

  • Вершкове масло – 100 г
  • Печериці – 300 г
  • Цибуля – 2 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Пшеничне борошно – 3 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Розтопіть вершкове масло в сотейнику або сковороді і обсмажте в ньому нарізану кубиками цибулю. Не забувайте постійно помішувати, щоб вона не пригоріла.

Наріжте печериці пластинами і додайте до масла з цибулею. Обсмажуйте протягом 10 хвилин на середньому вогні, постійно помішуючи. Потім долийте воду, додайте лавровий лист і доведіть суміш до кипіння.

У невеликій кількості води розмішайте борошно так, щоб не було грудочок. Додайте рідке тісто та молоко до грибів та варіть до загустіння. Посолити і поперчити грибну підливу за смаком.

Як готують смачну грибну підливу зі звичайних печериць

Таким чином, вам знадобляться лише два основні інгредієнти – молоко та печериці. До речі, досить часто для грибних соусів використовують дорогі вершки чи сметану, але саме молоко надасть підливі цей оксамитовий смак. А якщо ви хочете його трохи урізноманітнити, додайте чайну ложечку сушеного кмину.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...