Як готується овочева ікра в духовці

Останнім часом на нашому столі все частіше з’являється овочева ікра. Не дивно, адже сезон свіжих овочів за невисокою ціною триває!

Смак овочевої ікри в духовці виходить ніжним, але насиченим. Відчуваються і баклажани, і кабачки, і помідори. Ви можете додати більше спецій за смаком, але літні овочі і так дуже ароматні і смачні, тому не перестарайтеся!

Необхідні продукти:

  • Баклажан – 700 г
  • Кабачок – 450 г
  • Болгарський перець – 300 г
  • Помідор – 300 г
  • Цибуля – 300 г
  • Часник – 4 зуб.
  • Соняшникова олія – 80 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Чорний перець (мелений) – 0,5 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Якщо на ваших овочах щільна шкірка, її краще зняти. Тоді консистенція ікри буде ніжнішою. Наріжте баклажани, присоліть їх, дайте постояти і промийте. Це потрібно, щоб з овоча вийшла гіркота.

Як готується овочева ікра в духовці

До баклажанів додайте грубо нарізані кабачки, помідори, цибулю, часник і перець.

Як готується овочева ікра в духовці

Тепер приготуємо олійний соус. Для цього змішайте сіль, цукор, перець, соєвий соус і лимонний сік.

Як готується овочева ікра в духовці

Заправте соусом нарізані овочі і перемішайте. Викладіть їх на деко, застелене пергаментним папером.

Як готується овочева ікра в духовці

Накрийте овочі фольгою і відправте в духовку, розігріту до 200 ° С, на 40 хвилин.

Як готується овочева ікра в духовці

Охолодіть готові овочі і подрібніть їх у блендері або за допомогою м’ясорубки.

Як готується овочева ікра в духовці

Зовсім необов’язково додавати соєвий соус в заправку. Мені подобається, як цей продукт поєднується з овочами, але його можна проігнорувати. А лимонний сік легко замінюється оцтом 9%. Експериментуйте, щоб знайти свій золотий рецепт ікри з овочів!

Як готується овочева ікра в духовці

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...