Як готується кекс з шпинату

Багато разів пробувала випічку зі шпинату в кав’ярнях і кафе, але сама не знала, як її приготувати. І тут колега принесла на роботу смачний зелений кекс, щоб пригостити нас. За рецептом вишикувалася черга цікавих господинь.

У той же вечір я спробувала спекти кекс з шпинату. На мій подив, діти з’їли його за годину! Тому похвалитися колегам на наступний день не вийшло. Тепер печу цю красу мінімум двічі в тиждень!

Інгредієнти

  • Шпинат – 100 г
  • Соняшникова олія – 200 мл
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 240 г
  • Молоко – 380 мл
  • Пшеничне борошно – 300 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Ванілін – 5 г
  • Збиті вершки – 75 г
  • Вершкове масло – 0,5 ч. л.
  • Молочний шоколад – за смаком

Промийте і подрібніть шпинат в блендері, додавши до нього олію.

Збийте яйця з цукром до білизни. Влийте 300 мл молока і шпинатну суміш, перемішайте.

Просійте борошно з ваніліном і розпушувачем, замішуючи рідке тісто.

Змастіть форму для кексу вершковим маслом і злегка присипте борошном. Залийте тісто і відправте форму в духовку, розігріту до 170 градусів на 45 хвилин.

Як готується кекс з шпинату

Змішайте сухі збиті вершки з молоком, що залишилося до пишних стійких піків. Перекладіть збиті вершки в кондитерський мішок.

Дочекайтеся, поки кекс охолоне, дістаньте його з форми і розріжте уздовж. Нижній розріз рясно змастіть збитими вершками і накрийте верхівкою.

Як готується кекс з шпинату

За бажанням розтопіть шоколад і прикрасьте ним верх кексу. Можна використовувати шоколадний топінг, який продається в магазинах.

Як готується кекс з шпинату

Для різноманітності можна замінити шар збитих вершків на будь-яку іншу начинку: згущене молоко, сметану, варення. Шпинатовий кекс виглядає просто приголомшливо в розрізі!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...