Ягідний пиріг: моя паличка-виручалочка, коли не знаю куди подіти ягоди!

Ягідний пиріг - рецепт приготування

Всі гості просто в захваті!

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 200 г
  • Масло – 100 г
  • Яйце – 1 шт
  • Цукор – 100 г
  • Розпушувач – 1,5 ч.л

Для начинки:

  • Сир домашній – 500 г
  • Ягоди
  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 1 шт
  • Ванільний цукор – 1,5 ч.л
  • Сметана – 70 г

Приготування:

Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем.

Нарізаємо охолоджене вершкове масло дрібними кубиками і змішуємо з борошном.

Розтираємо масу до стану крихти.

Потім додаємо яйце, цукор і замішуємо м’яке еластичне тісто.

Прибираємо тісто в холодильник на півгодини.

Для начинки: змішуємо сир з цукром, ванільним цукром, сметаною і яйцем.

Змащуємо форму вершковим маслом. Розподіляємо охолоджене тісто по формі, формуючи бортики 4,5 см.

Зверху викладаємо сирну масу і ягоди.

Випікаємо при 180 С протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!

Rating
( No ratings yet )
Loading...