Яблучний сік на зиму – вітаміни в банці. Як заготовити корисний сік правильно

Перед початком приготування яблучного соку треба знати кілька нюансів, їх ми вам і розповімо.

Поділюся досвідом, який мені передала моя мама. Вона щоосені заготовляє багато банок яблучного соку, який ми п’ємо всю зиму і заряджаємося вітамінами.

Точної кількості інгредієнтів, якщо і знайдете десь в рецептах, не існує. Тому що сорти яблук різні, та й смаки у людей теж. Комусь буде досить однієї столової ложки на літр соку, а комусь подобається солодший і він додасть п’ять ложок – все індивідуально.

Розрахувати приблизну кількість соку просто – приблизно з 3 кг яблук вийде близько 1 літра соку.

Воду додавати не потрібно. Якщо сік вийшов занадто концентрованим, його можна розбавити водою вже перед вживанням.

Ось і всі нехитрі хитрощі, які потрібно знати перед початком заготовки. Все, що знадобиться – це яблука, цукровий пісок і соковижималка. Без неї, на жаль, ніяк не обійтися.

Як приготувати яблучний сік

Яблука нарізати грубо і видалити серцевину.

Яблучний сік на зиму - вітаміни в банці. Як заготовити корисний сік правильно

Пропустити їх через соковижималку.

Якщо з’явилася пінка, то зберіть її ложкою.

Якщо ви не любите сік з м’якоттю, то його потрібно процідити (марлю скласти в 3-6 разів).

Перелити сік в каструлю і додати цукровий пісок, якщо це необхідно (солодкі яблука дають досить смаку і без нього).

Сік потрібно довести до 90 градусів на плиті: коли ви побачите, що почав виходити пар від рідини, а бульбашок ще немає –

Прибирайте з вогню, доводити до кипіння не можна;

Розлити по стерилізованим банкам, закатати, перевернути і накрити чимось теплим;

Коли сік охолоне – прибрати в темне місце на зберігання.

Яблучний сік на зиму - вітаміни в банці. Як заготовити корисний сік правильно

Ось так легко і просто можна заготовити сік вдома без соковарки.

Rating
( No ratings yet )
Loading...