Перед початком приготування яблучного соку треба знати кілька нюансів, їх ми вам і розповімо.
Поділюся досвідом, який мені передала моя мама. Вона щоосені заготовляє багато банок яблучного соку, який ми п’ємо всю зиму і заряджаємося вітамінами.
Точної кількості інгредієнтів, якщо і знайдете десь в рецептах, не існує. Тому що сорти яблук різні, та й смаки у людей теж. Комусь буде досить однієї столової ложки на літр соку, а комусь подобається солодший і він додасть п’ять ложок – все індивідуально.
Розрахувати приблизну кількість соку просто – приблизно з 3 кг яблук вийде близько 1 літра соку.
Воду додавати не потрібно. Якщо сік вийшов занадто концентрованим, його можна розбавити водою вже перед вживанням.
Ось і всі нехитрі хитрощі, які потрібно знати перед початком заготовки. Все, що знадобиться – це яблука, цукровий пісок і соковижималка. Без неї, на жаль, ніяк не обійтися.
Як приготувати яблучний сік
Яблука нарізати грубо і видалити серцевину.
Пропустити їх через соковижималку.
Якщо з’явилася пінка, то зберіть її ложкою.
Якщо ви не любите сік з м’якоттю, то його потрібно процідити (марлю скласти в 3-6 разів).
Перелити сік в каструлю і додати цукровий пісок, якщо це необхідно (солодкі яблука дають досить смаку і без нього).
Сік потрібно довести до 90 градусів на плиті: коли ви побачите, що почав виходити пар від рідини, а бульбашок ще немає –
Прибирайте з вогню, доводити до кипіння не можна;
Розлити по стерилізованим банкам, закатати, перевернути і накрити чимось теплим;
Коли сік охолоне – прибрати в темне місце на зберігання.
Ось так легко і просто можна заготовити сік вдома без соковарки.