Яблучний пиріг з кремом, якому немає рівних

Цей пиріг з усіх інших видів випічки постійно на найпочеснішому місці. Його люблять майже всі. Так що і ви візьміть на озброєння даний спосіб приготування десерту.

Необхідні продукти:

Для тіста

  • Яйце куряче – одне;
  • Сметана – дві столові ложки;
  • Масло – 180 грам;
  • Цукор – 150 грам;
  • Розпушувач – половина чайної ложечки;
  • Борошно – 360 грам;
  • Сіль – взяти згідно смаку.

Для крему

  • Молоко – 0, 35 літра;
  • Яйце – одне;
  • Крохмаль – дві ст. ложки;
  • Цукровий пісок – чотири столових ложок;
  • Ванілін – третина чайної ложечки.

Для начинки

  • Два яблука;
  • Трохи цукрової пудри (на декор).

Покроковий процес приготування:

1. Потрібно спочатку взятися за замішування тіста. З’єднайте весь об’єм борошна з розпушувачем і сіллю. Наріжте шматки масла і перетріть його разом з борошном до отримання крихти.

2. Далі треба покласти в цю масу, що утворилася сметану з яйцем, цукор і тісто замісити.

3. Готове тісто слід віднести на холод і почати готувати крем.

4. Візьміть цукор, крохмаль, ванілін плюс яйце. Все це перемішайте. Потім потрібно налити молока і поставити варити.

5. Не забудьте весь час перемішувати крем. Тоді він не пригорить. А як тільки закипить, відразу вимикайте вогонь.

6. Потім розділіть тісто на два шматки. Перший треба розкачати і викласти у форму, заздалегідь промазану маслом.

7. Яблука вимийте, на дольки поріжте і покладіть на тісто. Також на яблучка можна посипати корицю. Це додасть кращий смак пирогу.

8. Потім візьміть крем і залийте ним пиріг. Другу частину тіста слід розкачати, потім нарізати у вигляді невеликих смужок і покласти на крем, зробивши вигляд сітки.

9. Форму поставте на 40 хв. в добре розігріту духову шафу. Через цей час діставайте кремовий пиріг і пудрою присипте.

Все готово. Кличте рідних за стіл. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...