Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі рецепт чудового яблучного пирога, який, напевно, не тільки прийде на зміну набридлій Шарлотці, а й поповнить вашу кулінарну книгу ще одним дуже смачним яблучним пирогом. У ньому зовсім небагато тіста, багато яблук і кориця, на смак – це по-справжньому смачно!
Простий, але в той же час оригінальний пиріг, з тане в роті начинкою, ви неодмінно захочете приготувати його знову. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
Необхідні продукти:
- Листкове тісто – 500 гр.
- Яблука – 3-4 шт.
- Цукор – 5-6 ст. ложок
- Кориця – до смаку і бажанням
- Вершкове масло – 30 гр.
- Сік лимона – 1 ст. ложка
- Цукрова пудра – для прикраси
Покроковий процес приготування:
Яблука розрізаю навпіл, видаляю серцевину і нарізаю шматочками, але не дуже тонко.
Нарізані яблука відправляю в миску, скроплюю їх соком лимона і заливаю гарячою водою. Відправляю миску з яблуками в мікрохвильову піч приблизно на 3-4 хвилини, щоб яблука трохи проварилися і згиналися при згортанні, що не ламалися.
Поки яблука остигають, розгортаю тісто в тонкий пласт і розрізаю його на 6-7 смужок.
Рідину з яблук зливаю і на край кожної смужки тіста укладаю скибочки яблук, таким чином, як показано на фото.
Тісто змащую вершковим маслом і посипаю цукром з корицею.
Смужку тіста складаю навпіл так, щоб яблука при цьому виглядали з тіста, і скручую “троянду”.
У мене вийшло 7 ось таких “яблучних троянд”
Готові “яблучні троянди” укладаю в змащену вершковим маслом форму і випікаю в розігрітій до 180-190 градусів духовці приблизно 40-45 хвилин, краще дивіться по своїй духовці. Готовий, остиглий пиріг посипаю цукровою пудрою і можна пригощатися!