Яблучний пиріг можна приготувати без швидких вуглеводів. Задоволення на кожен день без шкоди для здоров’я

Від свіжого пирога ніхто добровільно не відмовиться, але фігуру шкода. Тому досвідчені борці за здоров’я придумали приголомшливий рецепт. Ні білої муки, ні крупинки цукру не буде потрібно, фігура залишиться в безпеці. А ніжна ароматна випічка виходить набагато смачніша традиційних цукрових солодощів. Та й доступні на будь-якій кухні продукти не обмежать господиню: пекти пиріг можна щодня.

Буде потрібно для пирога:

  • сиру домашнього – 100 грамів;
  • меду – 40 грамів;
  • вівсяних пластівців – 150 грамів;
  • кефіру – 50 грамів;
  • яєць – 3 шт;
  • 2 яблука;
  • половина ложечки кориці;
  • ложечка пекарського порошку;
  • соняшникова олія;

Як готувати пиріг

Пластівці перемелюють блендером або кавомолки в борошно. Вівсянку пересипають в миску і змішують з пекарським порошком.

Порада: допускається не молоти пластівці, а взяти готову вівсяну муку.

В окремій мисці розтирають сир, доливають до нього кефір, додають мед і розмішують блендером в однорідну масу.

До сирної суміші додають яйця і корицю, збивають вінчиком.

Потім обидві маси з’єднують разом і вимішують тісто.

Яблука очищають від шкірки, видаляють серцевину і ріжуть маленькими шматочками.

У невелику форму (підійде 15х20), промазану маслом, викладають яблука, накривають їх тістом і злегка струшують, щоб тісто пройшло крізь фрукти і не залишалося порожнеч.

Пиріг запікають близько 35 хвилин при 180С в прогрітій заздалегідь духовці.

Після охолодження можна присипати для краси цукровою пудрою, подавати зі свіжим гарячим чаєм.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...