Яблучний пиріг, який просто тане в роті

Незвичайний яблучний пиріг прикрасить будь-яке чаювання.

Продукти:

Крем:

  • Яйце 3 шт.
  • Цукор 1 ст. ложка
  • Крохмаль 1 ст.ложка
  • Молоко 1 стакан

Тісто:

  • Молоко 1/2 стакана
  • Вершкове масло 1 ст. ложка
  • Борошно 250 гр.
  • Ванілін 1 пакетик
  • Цукор 120 гр.
  • Розпушувач 1 ст. ложка

Начинка:

  • Яблука 3 шт.
  • Цукрова пудра для посипання

Як приготувати яблучний пиріг:

Робимо заварний крем. У каструльку розбиваємо яйце 1 шт. , додаємо 1 ст. ложку цукрового піску, 1 ст. ложку крохмалю і перемішуємо.

Додаємо стакан молока, перемішуємо.

Нагріваємо суміш на середньому вогні помішуючи до загустіння.

Тісто. Два яйця змішуємо з цукром 120 гр., додаємо ванілін.

Додаємо 1/2 стакана молока. 1 ст. ложку м’якого вершкового масла, все перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно 250 гр., розпушувач 1 ст. ложка. Суміш акуратно вимішуємо.

Готуємо начинку. Три яблука чистимо, вирізаємо серединки, ріжемо яблука на кубики.

Форму вистеляємо пергаментом і змащуємо маслом.

На дно висипаємо порізані яблука. На яблука виливаємо рідке тісто і розрівнюємо.

Яблучний пиріг, який просто тане в роті

На тісто наносимо по спіралі заварний крем (видавлюємо його з кулінарного мішка).

Ставимо пиріг в гарячу духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 30-40 хвилин.

Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...