Яблучний пиріг, де багато начинки. Ділюся рецептом

Я завжди на свято готую пиріг за цим рецептом. Начинки в ньому багато і дуже смачне тісто, що робить його просто смачним з усіх пирогів, які я пробувала.

«Яблучний пиріг» і всі продукти для нього:

  • Борошно – 400 гр
  • Вершкове масло – 150 гр
  • Яйця – 2 шт
  • Цукор – 180 гр
  • Розпушувач – 1,5 ч.ложки
  • Сіль дрібка
  • Яблука великі – 5-6 шт
  • Вода – 50 мл
  • Манна крупа – 2 столові ложки
  • Форма 25 см

У ємність з великою площею, щоб зручніше було замісити тісто, висипаємо борошно. Туди відправляємо цукор і розпушувач і все добре перемішуємо. Додаємо сіль, викладаємо масло кімнатної температури, 100 гр, і перетираємо все руками в крихту.

Яйця, змішуємо виделкою, і виливаємо в загальну масу. Замішуємо тісто. Зручно це робити руками. Вийде дуже смачне пісочне тісто. Не намагайтеся з’єднати його в колобок, цього НЕ ТРЕБА! Воно повинно як би кришитися, розсипатися.

Яблука нарізаємо великим кубиком. Перекладаємо в каструлю або сковорідку, додаємо воду, 50 гр вершкового масла і манку. Накриваємо кришкою, включаємо середній вогонь і млоїмо хвилин 20. Коли почне прогріватися, перемішуємо, щоб не пригоріло. Якщо що можна додати крапельку води, щоб не прилипало. Зменшуємо вогонь і даємо ще приготуватися. Вони стануть м’які і пустять сік.

Поки яблучка остигають, беремо форму. Застеляємо пергаментом і перекладаємо на нього половину тіста. Розподіляємо тісто рівномірно по дну форми і притискаємо, ущільнюючи його і формуючи дно і бортик.

Викладаємо яблучну начинку, розрівнюємо. Посипаємо невеликою кількістю цукру. І зверху викладаємо тісто розподіляючи крихту рівномірно.

Відправляємо випікатися на 25-30 хвилин при 180 градусах. До золотистої скоринки.

Дістаємо готовий пиріг і залишаємо його остигати в формі години на 2.

До речі, таке тісто підійде для будь-яких пісочних пирогів. З варенням, джемом або з сезонними фруктами або ягодами.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...