Яблучні кульки за 15 хвилин, готуються без дріжджів та закваски

Щоб приготувати щось до чаю, необов’язково витрачати багато часу. Смачна та незвичайна страва – яблучні кульки, можна зробити буквально за 20 хвилин. Яблучні кульки готуються без дріжджів та закваски із найпростіших продуктів, які є в кожному будинку.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • ванільний цукор – 9 гр;
  • сіль – 1/2 ч л;
  • цукор – 1 ст л;
  • ванільний йогурт – 125 гр;
  • соняшникова олія – 2 ст л;
  • борошно – 300 гр;
  • розпушувач – 6 гр;
  • яблуко – 1 шт;
  • ізюм – за смаком;
  • олія для смаження;
  • цукор, кориця – для посипання.

У великій ємності за допомогою віночка з’єднайте яйце, цукор, сіль та ванільний йогурт. Додайте олію і ще раз перемішайте продукти до повного розчинення цукру. Додайте просіяне борошно та розпушувач і замісіть м’яке еластичне тісто.

Яблучні кульки за 15 хвилин, готуються без дріжджів та закваски

Яблуко середнього розміру очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці, з’єднайте з родзинками та тістом і добре перемішайте.

Яблучні кульки за 15 хвилин, готуються без дріжджів та закваски

Підготовлену масу викладіть у кондитерський мішок.

Яблучні кульки за 15 хвилин, готуються без дріжджів та закваски

Зріжте куточок, і видавлюйте тісто в попередньо розігріту олію. Для порціонування тіста зручніше використовувати звичайні ножиці.

Яблучні кульки за 15 хвилин, готуються без дріжджів та закваски

Обсмажуйте кульки до золотистої скоринки.

Яблучні кульки за 15 хвилин, готуються без дріжджів та закваски

Готові яблучні кульки обваляйте у суміші цукру та кориці та подавайте до столу. Краще відразу готуйте подвійну порцію: страва розлітається за кілька хвилин.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...