Яблучне варення-десерт! Перевірений рецепт від бабусі

Яблучне варення виходить просто бурштиновим, медовим, а шматочки яблук прозорі, щільні. Варення відмінно підходить в якості начинки для здоби, доповненням до десертів і тортів.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яблука – 1.5 кг;
  • сода – 3 ч.л;
  • вода – 3 л.

Для приготування сиропу необхідно:

  • вода – 200 мл;
  • цукор – 800 г;
  • сік лимонний – 2 ст.л

Процес приготування

Я завжди беру тверді сорти яблук для цього варення, тоді шматочки виходять щільними.

У каструлі змішуємо вожу з содою. Яблука ріжемо овочерізкою або на невеликі шматочки ножем.

Засипаємо яблука в воду з содою і залишаємо на 1 годину. Цей етап дозволить при варінні зберігати форму яблучних шматочків.

Для сиропу змішуємо цукор, лимонний сік і воду, варимо після закипання 5 хвилин.

Виймаємо яблучні дольки з води з содою, даємо стекти і висипаємо в чисту каструлю, заливаємо гарячим сиропом, прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо в приміщенні на ніч.

Вранці ставимо каструлю на плиту, після закипання варимо 5 хвилин і залишаємо на 8 годин відкритою.

Знову варимо 5 хвилин після закипання, охолоджуємо протягом 8 годин і варимо 5 хвилин останній раз.

Розливаємо варення по стерилізованим баночках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.

Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Мої домашні дуже люблять таке варення з млинцями, оладками. Часто пиріжки і пончики готую з такою начинкою.

Rating
( No ratings yet )
Loading...