Яблучне варення виходить просто бурштиновим, медовим, а шматочки яблук прозорі, щільні. Варення відмінно підходить в якості начинки для здоби, доповненням до десертів і тортів.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яблука – 1.5 кг;
- сода – 3 ч.л;
- вода – 3 л.
Для приготування сиропу необхідно:
- вода – 200 мл;
- цукор – 800 г;
- сік лимонний – 2 ст.л
Процес приготування
Я завжди беру тверді сорти яблук для цього варення, тоді шматочки виходять щільними.
У каструлі змішуємо вожу з содою. Яблука ріжемо овочерізкою або на невеликі шматочки ножем.
Засипаємо яблука в воду з содою і залишаємо на 1 годину. Цей етап дозволить при варінні зберігати форму яблучних шматочків.
Для сиропу змішуємо цукор, лимонний сік і воду, варимо після закипання 5 хвилин.
Виймаємо яблучні дольки з води з содою, даємо стекти і висипаємо в чисту каструлю, заливаємо гарячим сиропом, прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо в приміщенні на ніч.
Вранці ставимо каструлю на плиту, після закипання варимо 5 хвилин і залишаємо на 8 годин відкритою.
Знову варимо 5 хвилин після закипання, охолоджуємо протягом 8 годин і варимо 5 хвилин останній раз.
Розливаємо варення по стерилізованим баночках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Мої домашні дуже люблять таке варення з млинцями, оладками. Часто пиріжки і пончики готую з такою начинкою.