Сьогодні хочу поділиться рецептом шоколадного торта з печива. Рецепт побачила в інтернеті і вирішила приготувати, результат мене настільки здивував, торт вийшов м’якими і таким смачним, раджу приготувати і Вам. Особливо корисний такий рецепт тим, що можна переробити печиво, яке потрібно кудись прилаштувати.
Необхідні продукти:
- Печиво шоколадне – 350 гр.
- Молоко – 370 мл.
- Розпушувач – 1 пачка
Покроковий процес приготування торта
І так для приготування беремо будь-яке печиво, яке є вдома, 350 грам, я беру шоколадне печиво. Ще нам буде потрібно молоко 370 мл і пачка розпушувача.
Печиво потрібно подрібнити блендером в дрібну крихту, так щоб можна було просіяти.
Тепер до печива додаємо 1 пачку розпушувача, у мене в пачці 12 грам. Вливаємо молоко і перемішуємо, тісто готове.
Беремо форму у мене діаметр 20 см, змащуємо маслом і переливаємо тісто. Ставимо в духовку випікаємо до готовності при 180 градусах 15-20 хвилин.
Орієнтуйтеся по своїй духовці. Готовність обов’язково перевірте дерев’яною шпажкою. Виймаємо на решітку, даємо охолонути.
За бажанням зверху поливаємо шоколадом або вареним згущеним молоком наприклад. Я розтопила 100 грам молочного шоколаду з горішками з додаванням невеликої кількості вершків в мікрохвильовій печі.
Поливаємо остиглий тортик шоколадом. Шоколадний тортик готовий, він м’який і вологий всередині, тому не вимагає просочення.