Я просто загорнула рибу в лаваш і запекла в духовці: вийшло дуже смачно!

Запечена риба в лаваші - рецепт приготування

Страва виходить приголомшливо смачною і годиться, як для сімейної вечері, так і святкового застілля. У такому варіанті рибу їстимуть навіть ті, хто її взагалі не їсть.

Вам потрібні будуть такі інгредієнти:

  • тонкий лаваш;
  • 600 г будь-якого філе риби;
  • два курячих яйця;
  • одна цибулина;
  • два помідори;
  • петрушка – кілька гілочок;
  • олія соняшникова – три ст. л .;
  • пів ч. л. гірчиці;
  • кілька ст. л. сметани;
  • дві ст. л. яблучного оцту;
  • пів склянки води;
  • 50-70 г сиру;
  • сіль на ваш смак.

Покроковий процес приготування риби в лаваші

Насамперед потрібно замаринувати цибулю. Ріжемо її на півкільця і потім на четвертинки, складаємо в мисочку, вливаємо яблучний оцет, воду, мішаємо і нехай маринується хвилин 15-20.

Після зливаємо рідину і половину цибулі складаємо в чашу блендера.

До неї відправляємо петрушку, гірчицю, вбиваємо яйце і вливаємо олію (можна оливкову або яку-небудь іншу).

Включаємо блендер і подрібнюємо. Переливаємо отриману масу в глибоку ємність, кладемо одну ложку сметани і мішаємо. Якщо у вас відсутній блендер, то можна просто все дрібненько порізати.

Риба підійде будь-яка, головне – філе. Ріжемо його на порційні шматки.

Кожен шматок занурюємо в приготований соус.

Потім ріжемо помідори на кружки, але можете готувати рибу без них.

На лаваш кладемо один чи два кружка помидорчика, на нього рибку в соусі, поливаємо її ще зверху соусом і на неї кладемо цибулю, яка залишилася.

Звертаємо лаваш у вигляді конверта.

Кладемо конверти в форму, яку потрібно перед цим промазати олією.

Збиваємо друге яйце, додаємо в нього пару ложок сметани, солимо і мішаємо. Дрібно натираємо сир і відправляємо в цю масу і ще раз мішаємо, але можна обійтися без сиру.

Розподіляємо цю заливку поверх конвертиків.

Духовку не забуваємо включити заздалегідь на 180 °, щоб вона нагрілася. Розміщуємо рибу і готуємо приблизно півгодини.

Подаємо страву гарячою. Це нереально смачно!

Rating
( No ratings yet )
Loading...