Не купуйте магазинний хліб – випікайте своїм рідним смачні, апетитні, пишні коржі на сковороді, без духовки. Подавайте їх ще гарячими – так вони будуть максимально смачними!
Складові:
- 2 склянки теплої води (400 мл);
- 1 склянку теплого молока (200 мл);
- 1/2 склянки соняшникової олії (90 мл);
- 2 ст. л. цукру (40 гр.);
- 1 ст. л. сухих дріжджів (10 гр.);
- 1 ч. л. солі (8 гр.);
- 7 склянок борошна (840 гр.);
- 200 г вершкового масла.
У воду, молоко і олію всипте цукор, сіль і дріжджі, перемішайте. Сюди ж просійте борошно, замісіть м’яке тісто. Накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште на 45 хвилин, щоб тісто збільшилося в 2-3 рази.
Тісто вимішайте, розділіть на 18 частин. На кожну частину розподіліть по шматочку вершкового масла з 200 гр. Залиште на 5-10 хвилин, щоб масло розм’якшилося.
Тепер пальцями сплюсніть трохи кульку тіста, заодно розподіливши по ньому м’яке масло. Зробіть «гірки» із 3 шматочків тіста. Залиште ще на 5 хвилин.
Тепер пальцями добре розплющіть всі три коржі відразу. Краї підверніть у центр, з’єднайте. З трьох маленьких коржиків вийде один великий, пишний і шаруватий. Повторіть так з усіма «гірками» коржів. Залишіть ще на 5 хвилин.
Пальцями розтягніть великий коржик з трьох маленьких. Перекладіть на гарячу сковороду. Готуйте по 5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки.
Готові коржики дуже апетитні, смачні, ароматні, пишні та шаруваті!