Рецепт, як приготувати котлети з гарніром на сковороді. Кількість фаршу для приготування котлет на сковороді в рецепті я вказала вже з додаванням цибулі, солі, перцю та спецій. Використовуйте той фарш, який вам більше подобається: яловичий, свинний або курячий.
Необхідні продукти:
- Яловичий фарш – 600 г
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Зелень за смаком
- Овочевий бульйон – за смаком
Покроковий процес приготування:
Наріжте моркву з цибулею, обсмажте в глибокій сковороді з додаванням олії.
Пропустіть через прес часник, наріжте болгарський перець. Додайте овочі на сковороду разом із томатною пастою. Посоліть, поперчіть та перемішайте інгредієнти. Тушіть овочі під кришкою близько 5 хвилин.
Очистіть і наріжте картоплю кубиками середнього розміру, додайте до решти овочів. Залийте інгредієнти бульйоном (можна використовувати овочевий, м’ясний або просто воду) і готуйте, доки рідина не почне кипіти.
Сформуйте з фаршу котлети та викладіть їх на картоплю. Встановіть мінімальний вогонь та готуйте страву під кришкою 20–25 хвилин.
Перед подачею посипте страву нарізаною зеленню.
За бажання страву можна відправити в духовку на 10 хвилин. Тоді на котлетах з’явиться апетитна рум’яна скоринка, яку всі так люблять. Насолоджуйтесь дивовижними та ароматними котлетами з гарніром та соусом на вечерю!