Густе варення з вишні без кісточок. Ділюся рецептом

У мене у дворі росте величезна вишня, яка плодоносить щороку. Так що компотів і закруток на зиму у мене багато. Але одним з улюблених уже кілька років я вважаю густе варення з вишні. Роблю його без кісточок, але все одно ягоди повністю зберігають цілісність. Весь секрет у способі приготування.

Щоб домогтися такого результату, спочатку потрібно підготувати сироп. Суміш цукру і вишневого соку огортає ягоди, карамелізуючи їх. У підсумку ви отримуєте смачне і корисне варення, яке зберегло свої властивості навіть після термічної обробки.

Інгредієнти

  • Вишня – 1,5 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вишневий сік – 120 г

Переберія ягоди, прибравши всі підгнилі і пом’яті. Відірвіть плодоніжки і помийте вишню. Коли вода стече, акуратно видаліть кісточки, щоб ягоди залишилися максимально цілими.

Візьміть 200 г вишні і відіжміть з неї сік. Для цього використовуйте соковижималку, або перебийте в блендері, перекладіть пюре в марлю і вичавіть руками.

У каструлі змішайте отриманий сік, по склянці вишні і цукру. Намагайтеся не пом’яти ягоди. Варіть на повільному вогні до кипіння, а потім ще 5 хвилин, помішуючи.

Поступово додавайте по склянці вишні і цукру, повторюючи процедуру. Після останньої порції варіть варення до повного розчинення цукру.

Розкладіть варення по заздалегідь стерилізованим банкам і закатайте. Переверніть банки і щільно загорніть в теплу тканину, залиште на 24 години.

Зберігати таке варення можна без холодильника, наприклад, в коморі. Воно стане відмінним доповненням до млинців, десертів і вечірнього чаювання. Цілісні ягоди максимально зберігають свій смак і аромат, нагадуючи про теплі літні дні навіть взимку.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...