Грецький салат – ідеальна літня страва: свіжі овочі в поєднанні з смачним сиром фета і чорними оливками може виступати як самостійна страва, так і гарнір. Найчастіше господині заправляють грецький салат лише оливковою олією. Однак для того, щоб страва вийшла максимально смачною, краще зробити багатокомпанентну ароматну заправку.
Щоб приготувати грецький салат потрібно:
- помідор – 200 г;
- перець – 1 шт.;
- чорні оливки – 70 г;
- огірок – 200 г;
- фета – 100 г;
- цибуля – 40 г.
Для заправки:
- сушений орегано – 1 ч. л;
- сушений базилік – 1 ч. л;
- сіль – 0,5 ч. л. або за смаком;
- цукор – 0,5 ч. л;
- лимонний сік – 1 ст.
- оливкова олія – 3 ст.л.
Для приготування заправки змішайте сушений базилік, орегано, лимонний сік, цукор, сіль, оливкову олію.
Наріжте огірки, перець та помідори на кубики, цибулю півкільцями, додайте до овочів чорні оливки та перемішайте.
Безпосередньо перед подачею заправте салат підготовленою запашною заправкою і викладіть зверху кубики сиру фета.
Заправка на основі оливкової олії із сушеними травами підійде і для інших овочевих салатів.