Гречка як плов: смажимо з цибулею та морквою

Гречана крупа найчастіше просто вариться, після чого стає нудним одноманітним гарніром. Ми змінимо підхід і приготуємо її як плов: додамо моркву, цибулю та яскраві спеції. Така гречана каша звучить інакше, і тепер її просять на добавку навіть ті, хто раніше недолюблював гречку.

Наші інгредієнти:

  • 200 грамів гречки
  • 1 велика цибулина
  • 2 моркви
  • 2 склянки гарячої води
  • 3 столові ложки соняшникової олії та 1 ложка вершкового масла
  • спеції як для плову: зіра, куркума, паприка
  • гірчиця за смаком
  • сіль.

Починаємо обсмажування з дрібно нарізаної цибулі, а коли вона стала прозорою, додаємо до неї натерту на великій тертці моркву. Разом їх смажимо приблизно 4 хвилини.

Гречка як плов: смажимо з цибулею та морквою

На другій сковороді починаємо робити основу нашої гречки. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо олію. Сюди ж відразу кладемо і спеції – вони дадуть крупі яскравий смак.

Гречка як плов: смажимо з цибулею та морквою

Гречану крупу додаємо сюди. Починаємо її обсмажувати в олії.

Гречка як плов: смажимо з цибулею та морквою

Потім додаємо цибулю з морквою з першої засмажки, перемішуємо та заливаємо гарячою водою. У такому вигляді гасимо 20 хвилин під кришкою.

Гречка як плов: смажимо з цибулею та морквою

Готова каша зовсім не схожа на те, що ви готували раніше. Вона виходить насичена та ароматна!

Рецепт такої гречки є універсальною основою, адже м’яса ми не мали. Сюди можна додати і м’ясо, і фарш – тоді каша стане повноцінним гречаним пловом!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...