Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

М’ясо навіть не треба маринувати. Просто наповнюю його часником, обсипаю спеціями і запікаю в змащеному олією пекарському папері. Воно готується у власному соку, стає ніжним і соковитим. За рахунок паперу на смак воно виходить саме запеченим. Таким методом можна приготувати будь-яке м’ясо. Сьогодні у мене свиняча грудинка, яку подаю і як гарячу основну страву, і як закуску.

Складові:

  • 900 гр. – свинина (грудинка)
  • 1 головка часнику
  • 2 ч.л. – паприка (солодка мелена)
  • 1 ч.л. – мелений перець (суміш перців)
  • 1 ст.л. – без гірки сіль
  • 4 ст.л. – соняшникова олія

Покроковий процес приготування:

1. Для приготування беру нежирний шматок свинячої грудинки (зверху є кістки). Добре його промиваємо.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

2. Зубчики часнику нарізаємо пластинами.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

3. Натираємо шматок сіллю. З боків грудинки робимо глибокі розрізи і заповнюємо їх підготовленим часником. М’ясо при запіканні буде просочуватися ароматами часнику і вийде дуже смачним.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

4. У миску викладаємо суміш перців, солодку паприку і перемішуємо. Спеції та трави можна брати будь-які за смаком. Мені подобається суміш перців за те, що вона додає м’ясу гостроту, прекрасний смак і аромат.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

5. Посипаємо шматок свинини з усіх боків спеціями і натираємо.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

6. Від рулону пекарного паперу шириною близько 38 см відрізаємо шматок завдовжки близько 55 см. Розміщуємо його на столі, наливаємо на нього 1,5 ст. ложки олії і добре розмащуємо долонею по всій поверхні. Розміщуємо підготовлену грудинку посередині.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

7. Закриваємо шматок широкими сторонами паперу, а по краях її звертаємо. Зверху наливаємо ще олії (1 ст. л.) і розтираємо її з усіх боків. Відправляємо форму зі свининою в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, і запікаємо 60 хвилин. Періодично виймаємо і змащуємо папір зверху і з боків олією.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

8. Через 60 хвилин свинину виймаємо.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

9. Є 2 варіанти подачі. Папір можна відразу розгорнути, м’ясо розрізати на шматки (4-5 порцій) і подати гарячим з гарніром. Або свинину в папері охолоджуємо кілька годин в холодильнику. Тоді її розрізаємо на тонкі шматочки і подаємо як закуску.

Готую свинячу грудку в змащеному олією папері. Це відмінний метод (ділюся рецептом)

10. За рахунок змащеному олією паперу м’ясо готується у власному соку, і він не випливає назовні. М’ясо ставиться дуже ніжним, соковитим, а за рахунок часнику і спецій ароматним і смачним. Паприка дає прекрасний колір. Смак у свинини виходить не варений, а саме запечений.

Rating
( No ratings yet )
Loading...