Як завжди несподівано, але я відкрила для себе рецепт цього швидкого торта, який тепер точно, стане улюбленим десертом в нашій родині. Не треба возитися з тістом, випікати коржі, взагалі не треба включати духовку – це дуже радує!
Для «коржа»
- пісочне шоколадне печиво – 300 гр
- вершкове масло 100-120 гр (кімнатної температури)
- 1-2 ст. ложки молока (при необхідності)
- Роз’ємна форма діаметром 18 см
Для крему
- сметана – 400 гр
- яйце – 2 шт
- цукор -7-8 ст.л.
- борошно – 2,5 ст.л. з гіркою
- ванілін 10 гр
- дрібка солі
- вершкове масло -100 гр
Почнемо приготування з крему
У каструльку з товстим дном або сковороду висипаємо цукор і сіль. Додаємо борошно і яйця. Перемішуємо до однорідності, щоб не було грудочок. Тепер додаємо сметану, розмішуємо і ставимо на вогонь. Варимо на середньому вогні, постійно помішуючи.
Як крем почне гуснути вогонь прибрати до мінімуму і продовжити варити до перших бульок. Даємо крему охолонути до кімнатної температури і додаємо масло. Акуратно перемішуємо до однорідності. Якщо любите більш щільний крем масло збийте міксером до білого, а потім порціями додавайте крем і збивайте разом. Поки робите корж крем можна прибрати в холодильник.
Поки крем остигаємо робимо «корж»
Печиво подрібнюємо в крихту і змішуємо з розтопленим вершковим маслом. Все ретельно перемішуємо і пробуємо зібрати крихту в грудку, якщо не тримає форму і кришиться додайте пару ложок молока (це залежить від використовуваного печива).
Відкладіть третину крихти – це на обсипання.
Тепер підготуємо форму – стінки змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії і покриваємо плівкою. Зручно вирізати цю плівку з рукава для запікання. А олія якраз «приклеїть» плівку.
Викладаємо крихту і формуємо корж з бортиками, висотою 3-4 см. Злегка ущільнюємо і утрамбовуємо, можна за допомогою склянки. Викладаємо зверху наш крем і розрівнюємо. Крем покриваємо крихтою, яку залишили для посипання. Розрівнюємо її. Покриваємо форму плівкою і відправляємо в холодильник на 5-6 годин.
Ось так швидко і смачний торт готовий. А гості взагалі в захваті будуть. Спробуйте.