Готую пишні картопляні зрази без борошна

Цей рецепт має кілька особливостей. Насамперед картоплю для таких зраз не потрібно попередньо відварювати. Завдяки цьому у готовій страві добре відчуватиметься текстура картоплі.

Картопляні зрази без борошна я готую з м’ясною начинкою. Причому ця начинка повинна бути саме з м’яса, а не м’ясного фаршу. Тоді і зрази будуть соковитішими.

Необхідні продукти:

  • 4 великі картоплини
  • 2 яйця
  • 0,5 кг м’яса
  • 1 цибулина
  • 1 ст. л. крохмалю
  • 2 зубчики часнику
  • сіль
  • перець
  • соняшникова олія
  • панірувальні сухарі

Покроковий процес приготування:

Насамперед приготуй начинку. Візьми улюблене м’ясо і наріж дрібними шматочками. Я найчастіше використовую курку, іноді свинину чи яловичину.

Наріж цибулю невеликими шматочками і трохи обсмаж на олії. Як тільки цибуля підрум’яниться, викладай у сковороду м’ясо. Протуши начинку кілька хвилин, потім посоли і поперчи. Готову начинку остуди.

Тепер настала черга картоплі. Натри картоплю на середній тертці. Рідину відіжми.

Додай у картоплю сіль, перець, спеції за смаком. Туди ж відправляй подрібнений часник, яйце та крохмаль. Все добре перемішай.

Після цього починай формувати зрази. Візьми ложку картопляного тіста і зроби з нього коржик. У центр коржика поклади ложку м’ясної начинки. Злегка придави м’ясо, щоб начинка не розсипалася. Тепер загни краї тіста таким чином, щоб начинка опинилася всередині. У тебе має вийти кулька. Акуратно придави кульку з двох сторін, формуючи своєрідну котлетку.

Готую пишні картопляні зрази без борошна

Обвалюй кожну таку заготівлю в панірувальних сухарях. Якщо таких вдома немає, можна замінити їх на манну крупу чи борошно.

Тепер відправляй зрази в сковороду з добре розігрітою олією. Обсмажуй зрази з двох сторін на невеликому вогні, щоб вони не підгоріли.

Готую пишні картопляні зрази без борошна

Готові зрази на 1 хвилину виклади на паперовий рушник, щоб увібрала зайву олію. Картопляні зрази без борошна можна доповнити сметаною, майонезом та іншими улюбленими соусами.

Картопляні зрази можна готувати як на обід, так і на вечерю, адже страва дуже ситна.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...