Готую пиріг “Мармеладне диво” – багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Сьогодні хочу запропонувати вам рецепт більш яскравого, більш насиченого яблучного пирога – в рецептурі цього пирога багато, дуже багато яблук, які спочатку запікаються. І, в кінцевому результаті, пиріг виходить просто мармеладний!!!

Інгредієнти для приготування:

Для начинки:

  • Яблука – 1,5 кг
  • Цукор – 200 г
  • Вершкове масло – 50 г

Для тіста:

  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Цукор – 4-5 ст. л. (80 г достатньо)
  • Ванілін – за смаком
  • Сіль – дрібка
  • Борошно – 80 г

Переходимо до приготування яблучного пирога

Для приготування цього пирога ідеально підійдуть саме кислі яблука – буде правильний баланс кисло-солодкого смаку. Якщо яблука будуть солодкими, пиріг здасться занадто нудотним. Яблука добре вимити, нарізати на половинки і четвертинки, видаляючи при цьому серединку з насінням. Шкірку не знімаємо!

Готую пиріг "Мармеладне диво" - багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Тепер беремо будь-яку відповідну за розміром форму для випічки, і краще, щоб вона була не роз’ємною – так як буде багато яблучного соку, і через щілини роз’ємної форми він буде витікати. На дно форми викладаємо шматочки вершкового масла.

Зверху насипаємо половину норми цукру, розподіляємо рівномірно по маслу.

Готую пиріг "Мармеладне диво" - багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Далі викладаємо часточки яблук – вибираємо найкрасивіші! Вони будуть зверху пирога…

Насипаємо залишки цукру і укладаємо інші яблука.

Готую пиріг "Мармеладне диво" - багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Відправляємо яблука запікатися в духовку, розігріту до 190-200 градусів, десь на 40 хвилин.

Ось так виглядатимуть яблука після запікання!

Готую пиріг "Мармеладне диво" - багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Тепер є час зробити інші домашні справи, а за 10 хвилин до закінчення запікання яблук починаємо готувати тісто. У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, дрібку солі, ванілін і збиваємо за допомогою міксера.

Далі додаємо просіяне борошно і тепер уже акуратно лопаткою перемішуємо тісто, для того, щоб не зруйнувати повітряну текстуру.

Готую пиріг "Мармеладне диво" - багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Заливаємо тісто поверх запечених яблук і знову відправляємо в духовку, приблизно на 20 хвилин. Готовий пиріг це просто чудо !!! Смачна начинка – як яблучний мармелад, і ніжне бісквітне тісто – це правда дуже смачно! Готуйте, пробуйте, Смачного!

Готую пиріг "Мармеладне диво" - багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Готую пиріг "Мармеладне диво" - багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Готую пиріг "Мармеладне диво" - багато-багато яблук і мінімум тіста: рецепт

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...