Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає

Приготуйте смачну та корисну, дуже густу томатну пасту – таку, що ложка стоятиме. При цьому не потрібно уварювати пасту 3 години.

Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає

Спочатку пропустіть помідори через соковижималку. Сік залиште у ємності на 1-1,5 години.

Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає

Як видно з фото вище та нижче, сік розділився на гущу та чистий сік.

Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає

Гущу відокремте та викладіть в окрему ємність. Сік не виливайте.

Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає

Тим часом, поки стоїть сік, проваріть помідори, пропущені через соковижималку, на плиті на маленькому вогні протягом 1-1,5 години. Потім насіння пробийте занурювальним блендером, щоб вийшла однорідна маса.

Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає

Розкладіть томатну пасту по баночках. Зверху залийте гарячою олією (при нагріванні почали з’являтися бульбашки) і закрийте кришками. Завдяки олії томатна паста не покриється цвіллю і буде стояти кілька років!

Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає

А сік, що залишився, можна просто випити або використовувати замість води під час консервування помідорів.

Готую густу томатну пасту без багатогодинного уварювання. У готовому продукті ложка стоїть і не падає

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...