Смачно, ароматно, швидко та неймовірно просто. Приготувати сирну плетенку з начинкою під силу кожному, її ніжний смак не залишить байдужим нікого. Досвідчені господині рекомендують готувати відразу подвійну порцію, бо ця випічка з’їдається миттєво.
Для приготування 2-х сирних плетенок з начинкою знадобиться:
- сир домашній – 300 гр;
- цукор – 160 гр;
- ванільний цукор – 5 гр;
- сіль – дрібка;
- соняшникова олія – 80 гр;
- яйце – 3 шт;
- борошно – 360 гр;
- розпушувач – 2 ч.л;
Начинку для плетенки можна вибрати будь-яку. Відмінне поєднання – 150 г джему + 70 г родзинок та 150 г згущеного молока + 70 г горіхів.
З’єднайте сир, цукор, сіль, ванільний цукор і яйця у великій мисці і за допомогою занурювального блендера перетворите на масу однорідної консистенції.
У кілька прийомів додайте до сирної маси просіяне борошно, змішане з розпушувачем. Замісіть однорідне, пружне тісто, яке прилипає до рук. Розділіть тісто на 2 рівні частини.
Сирну плетенку можна приготувати як формі, так і без неї.
Викладіть половину тіста на стіл, присипаний борошном, і розкачайте в тонкий шар. Поступово розподіліть на тісту вибрану начинку.
Згорніть заготівлю в щільний рулет, покладіть швом вниз і розріжте на 2 частини, не доходячи до краю кілька сантиметрів.
Укладайте частини тісто один на одного начинкою вгору, щоб отримати гарну плетенку.
Підготовлену плетенку викладіть на лист або у форму. Аналогічним чином підготуйте другу плетенку. Викладіть на плетенки маленькі шматочки вершкового масла і випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-45 хвилин.
Експериментуйте з начинками, щоб щоразу радувати близькі різними смаками сирної плетенки.